3 millió dollárt loptak el hackerek a BTC.comtól néhány napja

A BTC.com webhelye lehetőséget biztosít a felhasználóknak blokklánc termékek keresésére, de ugyanakkor bányászati poolt is biztosít és számtalan adattal segíti a bányászokat és a kriptopiacok szereplőit. Már csak a domainnév miatt is kifejezetten ismert, bár most egy időre más miatt kerül szóba a különféle cikkekben, tudósításokban.

A hackertámadás óta a BIT Mining Limited valamennyit visszaszerzett az ellopott tőkéből

A BTC.com anyavállalata, a BIT Mining Limited nemrég jelentette be, hogy még a hónap elején támadás érte a webhelyet és körülbelül 3 millió dollárnyi eszközt loptak el a támadók. Ebből az információk szerint 700 ezer dollár volt a felhasználók tőkéje és 2,3 millió dollár volt a cég pénzeszközeinek része. A tőzsdén kereskedett céget még december harmadikán támadták meg hackerek. A cég a támadást be is jelentette a sencseni hatóságoknak, és a hírek szerint a BTC.com ellopott pénzeszközeiből is sikerült valamennyit visszaszerezni. A nyomozás a támadás kapcsán december 23-án indult meg, így került a hírekbe most az ügy.

Jelenleg a webhely normál módon működik és a fentebb említett felhasználói vagyon mellett minden más tőke biztonságban van. A cég extra lépéseket foganatosított a támadás óta, hogy a hasonló támadásoknak elejét vegye. Legalábbis ezt közölte a BIT Mining Limited, mert azt nem tudni jelenleg, hogy milyen módon hajtották végre a támadást. A vállalat tőzsdei árfolyama egyébként már a támadástól függetlenül 98%-ot zuhant az elmúlt évben a bányászati szektort sújtó nehézségek miatt. Így például az energiaköltségek emelkedése vagy a bitcoin árának bedőlése is hozzájárult az árfolyam zuhanásához.