Bitcoin árfolyam különbözet segítségével lehet olcsóbb átutalás a Cashaa szolgáltatásával

Lehet még a bitcoin egy igazán olcsó átutalási forma? A Cashaa a bitcoin tőzsdék közötti árfolyam különbözet segítségével tenné olcsóbbá a nemzetközi átutalásokat.

Profit a bitcoin piacok közötti árfolyam különbözet lehetőségekből

Bitcoin tőzsdék közötti arbitrázs lehetőségEgy londoni székhelyű startup a bitcoin tőzsdék közötti árfolyam különbözet kihasználásával olcsósítaná a bitcoin átutalásokat. A 2016-ban alapított Cashaa összeköti a hagyományos átutalást használókat azokkal aki bitcoint árulnak helyi devizákban. A globális kriptopénzpiacokon többször nyílik alkalom arbitrázs lehetőségre. Ezeket az árfolyam különbözet opciókat a Cashaa ügyfelei most kihasználhatják és profitálhatnak is belőle.

Gaurav a Coindesknek elmondta, hogy a profiton mind az eladó mind a vevő nyer – és persze közben a Cashaa is profitál az üzleten. Ha a vételi és az eladási árfolyam különbözet magasabb, akkora bitcoin átutalás fogadója is részesül a profitból. Ez azt jelenti, hogy az indiai és nigériai bitcoin fogadó felek több pénzt kaphatnak, mint ami a piaci árral elérhető. Jelenleg még nem sok országban elérhető a szolgáltatás, de elméletileg bármely bitcoin piacon kihasználhatóak az arbitrázs lehetőségek a Cashaa szerint.

A rendszer azért működik, mert a bitcoin árfolyam azokban az országokban magasabb, amelyek a globális átutalásokat fogadják. Kumar Gaurav, a Cashaa igazgatója elmondta, hogy például jelentős árfolyam különbözet áll fenn az angol és a nigériai vagy indiai bitcoin piacok között.

“Folyamatosan 3-4% marzsot látunk Nagy-Britannia és India között. Sőt, Nagy-Britannia és Nigéria között az árfolyam különbözet akár 8-11% is lehet.”

A kulisszák mögött

A Cashaa mögött két rendszer működik egymás mellett. Az egyik egy hagyományos átutalási szolgáltatás. Itt a felhasználó láthatja a piaci árfolyamokat a helyi devizában és a fogadó fél devizájában kifejezve. A Cashaa £1 díjat számol fel minden átutalásnál, de az árfolyam a piacon dől el.

Pénzutalás a Cashaan keresztül árfolyam különbözet nélkülA bitcoin küldő fél készpénzben vagy banki átutalással tud fizetni. A fogadó oldalon pedig szintén készpénzben vagy bankszámlán kaphatja meg az ügyfél a küldött pénzt. A végső felhasználó, ha nem olvas utána tulajdonképpen nem is tudja, hogy bitcoint használ.

A másik rendszer, mely a háttérben dolgozik az átutalást két bitcoin kereskedési ügyletre bontja, mely bekerül a Cashaa kereskedési könyvébe, így bárki beállhat az ügylet másik oldalára bitcoint adni vagy venni. Először a küldő devizáját váltja a rendszer bitcoinja, majd ez a bitcoin kerül átváltásra a fogadó fél devizájára.

A Cashaan kereskedő felhasználóknak 10%-ot letétben kell tartaniuk az ügyletek megkötéséhez. Erre azért van szükség, hogy nagy árfolyam mozgás esetén az elfogadott de nem teljesített ügyletek is fedezettel rendelkezzenek.

Gaurav elmondása szerint akik a pénzt hazaküldik Indiába vagy Nigériában általában egy ügynökön keresztül teszik ezt. Az új szolgáltatástól azt várják, hogy ezek az ügynökök mostantól a Western Union helyett a Cashaa szolgáltatásait válasszák, hiszen így spórolhatnak majd a nemzetközi átutalásokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük