A Celsius Network 4,25 milliárd dollár kriptohitelt bocsátott ki

A Celsius Network kripto-hitelező társaság tegnap azt jelentette, hogy már több mint 4,25 milliárd dollárnyi kriptovaluta alapú hitelt bocsátott ki. A vállalat által kibocsátott új kölcsönök kamatlábának növekedése azóta lendült fel, hogy kevesebb, mint 90 nappal ezelőtt elérték a 2,2 milliárd dollárt, állította a cég.

A Celsius azt is tudatta, hogy több mint 5 millió dollár kamatot fizetett ki betéteseinek, akik 450 millió dollár értékű betétet bíztak a platformra. Az ügyfelek betétei és a kamatok kifizetései is 50%-kal, illetve az elmúlt három hónapban 66%-kal nőttek. “Ezek az új számok a vállalat növekedését tükrözik, hiszen a legnagyobb és leggyorsabban növekvő kripto-hitelezési platform”, mondta a londoni székhelyű vállalat.

A cég azt szinten publikálta, hogy már 50 000 tagja van, több mint 150 országból. A társaság azt is állítja, hogy ügyfelei között több mint 150 intézmény működik, bár a Celsius Network korábban nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni az ügyfeleik nevét.

A Celsius, úgy mint más DeFi szolgáltatással foglalkozó cég, valós időben jeleníti meg az adatokat. A kölcsönöket viszont egy központi platformon bocsátja ki, nem pedig blokkláncon keresztül. A rivális DeFi szolgáltatók a nyilvános blokkláncokon telepített intelligens szerződések révén zárják le az alapokat. A Defipulse adatai szerint a decentralizált pénzügyi platformok (köztük a Maker és a Compound) által kibocsátott DeFi kölcsönök szintén rekordokat döntögettek ezen a héten, hiszen elérték a ​​150 millió dollárt. Ezen kölcsönök esetében várhatóan mintegy 9,3 millió dollár kamatot fizetnek majd ki a következő 12 hónapban.

A Celsius működése

A Celsius 2018 júliusában kezdte el a kriptovaluta fedezettel rendelkező kölcsönök nyújtását. A közelmúltban a Decrypt-vel készített interjúban Alex Mashinsky vezérigazgató elmagyarázta hogyan működik a hitelezési folyamat. Azt közölte, hogy ha valakinek például bitcoinja van, a Celsius felhasználhatja azt a pénzt, hogy készpénzt vagy stabilcoin alapú kölcsönt hitelezzen. A platform a felhasználóknak legfeljebb 10%-os betéti kamatot kínál a 24 legnagyobb kriptovaluta és stabilcoinok esetében.

A platformon támogatott eszközök mellett az egyetlen projekt, amely blokkláncon alapul egy Ethereum alapú CEL token. Ez a token a hitelezési díjak csökkentésére használható fel.

A mai bejelentésben Mashinsky elmondta: “A Celsius a hitelkamat 80%-át visszafizeti betéteseinek minimumok, felső korlát, illeték vagy büntetés nélkül.” Az üzleti modell minden bizonnyal fenntarthatónak látszik, és a növekedés is lenyűgöző volt. Az pedig kifejezetten fontos részlet, hogy jövőre a cég sajátos nyilvános blokkláncán kínálja majd szolgáltatásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.