A ChatGPT által készített mémcoin már 20-szoros profitot hozott

A ChatGPT által létrehozott mémcoin árfolyama 2000%-kal emelkedett, az összes token értéke elérte a 638 millió dollárt mindössze 3 hónap alatt.

Turbo, a ChatGPT mémcoinja

Az OpenAI ChatGPT chatbotjával létrehozott mémcoin értéke az egekbe szökött. Mindössze három hónap alatt elérte a 638 millió dolláros értéket.

A Turbo névre keresztelt mémcoint Rhett Mankind digitális művész fejlesztette ki. Mankind a GPT-4-et használta mind a koncepció, mind a tokenomika, sőt, még az intelligens szerződés megtervezéséhez is. A projekt szerény, 69 dolláros költségvetéssel indult, azóta viszont népszerű mémcoinná fejlődött a kriptovaluta térben.

A CoinGecko adatai szerint május 28-án a Turbo ára történelmi csúcsra, 0,009302 dollárra emelkedett, így piaci kapitalizációja körülbelül 638 millió dollárra nőtt.

Az elmúlt három hónapban a Turbo piaci kapitalizációja 27 millió dollárról 600 millió dollár fölé ugrott, ami 2262%-os növekedést jelent.

Végig dokumentálta a ChatGPT mémcoin projektjét

A fejlesztő az X-en (korábban Twitteren) dokumentálta a létrehozási folyamatot. Szavazások segítségével bevonva a közösséget a projekt nevével és kabalájával kapcsolatos döntésekbe. Ez a közösségvezérelt megközelítés, valamint az innovatív mesterséges intelligencia technológia használata hozzájárult a Turbo gyors népszerűségéhez a befektetők körében.

Egyre jobban beindul a mémcoin trend

A Turbo sikere a kriptovaluta piac szélesebb trendjét tükrözi, ahol a memecoinok egyre nagyobb teret hódítanak. Egy hónapnyi alacsonyabb aktivitás után a mémcoin piac most ismét virágzik. Olyan érmék kaptak figyelmet az utóbbi időben, mint a CorgiAI (CORGIAI), a Turbo (TURBO) és a Grok (GROK).

A befektetők egyre inkább fontolóra veszik ezeket a lehetőségeket portfóliójuk bővítése és jelentős hozam elérése érdekében.

A mémcoin mánia minden bizonnyal szerepet játszott a Turbo sikerében. A Turbo közösségvezérelt szellemisége, az AI innovatív használata és az átlátható disztribúciós modell megtalálta a befektetői körét.

A Santiment adatai a közösségi kereskedési forgalom növekedését mutatják, ami fokozott kiskereskedelmi érdeklődésre utal. A mutatók gyakran a trendforduló előtt érnek el csúcsot, ami arra utal, hogy fontos az ilyen mutatók nyomon követése.