Clintex CTi az elosztott főkönyvhöz fordul az új gyógyszerek árának csökkentése és a betegek körülményeinek javítása érdekében

A Clintex CTi (Clinical Trials Intelligence – intelligens klinikai vizsgálatok) célja, hogy lefaragja a gyógyszerek árait, felgyorsítsa a piacra jutásukat és elérhetőségüket a globális gyógyszeripari fejlesztési költségek csökkentésével.

A CTi mögött álló Clintex mindezt úgy kívánja megvalósítani, hogy közben forradalmasítja a klinikai vizsgálatok gyakorlatát okos szerződések és privát konzorciumi blokklánc, illetve az Ethereum publikus blokkláncának innovatív kombinációjával. A platform magja egy decentralizált klinikai adatbázis lesz, de mellette 7 különböző dapplikációt is hosztol, melyek elsődleges feladata a fontos orvosolandó problémák menedzselése és optimalizálása lesz a klinikai vizsgálatok során.

Költségcsökkentés a klinikai vizsgálatok területén = megfizethető kezelések = megmentett életek

Új gyógyszerek kifejlesztése egy 350 milliárd dolláros üzlet, ahol minden új kezelés óriási befektetést és erőforrást igényel még jóval a piaci bevezetés előtt. Az átlagos költségek 2,5 milliárd dollárra rúgnak gyógyszerenként (Tufts, 2014). Közel 80%-a klinikai vizsgálatoknak nem tudja tartani az ütemtervét és átlagosan 10,8 hónappal lépi túl (Covance, 2013), ami átlagosan 8 millió dollár kieső jövedelemnek felel meg naponta. Tetejébe a klinikai vizsgálatok száma egyre nő a költségeikkel egyenesen arányosan, ami az új gyógyszereket irdatlanul megdrágítja.

A Clintex CTi (Clinical Trials Intelligence - intelligens klinikai vizsgálatok) célja, hogy lefaragja a gyógyszerek árait, felgyorsítsa a piacra jutásukat és elérhetőségüket a globális gyógyszeripari fejlesztési költsége csökkentésével.
Új gyógyszer piacra juttatásának átlagos költsége | Forrás: Tufts, 2014

Pontosan ezt a problémát szeretné a ClinTex megoldani: predikciós elemzéssel és gépi tanulással a klinikai eljárások során a CTi akkurátusan kívánja előrejelezni és megelőzni a drága részproblémákat, amik a klinikai vizsgálatok során állandóan fellépnek. Ha a CTi-nek akár 1%-al is sikerül lefaragni a gyógyszergyártók klinikai vizsgálatok során fellépő költségeit, az máris több 35$ millió dollár megtakarítást jelent évente amit a betegek jobbulására lehet fordítani életek százait megmentve, egészségesebb életet garantálva.

A Clintex CTi (Clinical Trials Intelligence - intelligens klinikai vizsgálatok) célja, hogy lefaragja a gyógyszerek árait, felgyorsítsa a piacra jutásukat és elérhetőségüket a globális gyógyszeripari fejlesztési költsége csökkentésével.

Mit kínál az elosztott főkönyv a klinikai vizsgálatok során?

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek és más uniós szabályozó szerveknek hitelesítenie kell a klinikai adatok minőségét és integritását, úgy kell a gyógyszergyártóknak is a helyes klinikai gyakorlatokkal (GCP) összhangban rögzítenie minden adatváltozást, azok kezdeményezőit és időpontjait. A blokklánc főkönyv a tökéletes nyilvántartási eszköz mivel pontosan ezt teszi: rögzít minden egyes adatváltozást a láncon.

A blokkláncok megváltozhatatlanságának köszönhetően egy biztonságos, komplett és visszafordíthatatlan klinikai adat nyilvántartást kínál. A decentralizált klinikai adatbázisok létrehozása és fejlődése nem jöhet létre a blokkláncok nélkül és a CTi célja, hogy gépi tanulásra kifejlesztett algoritmusokkal kombinálva még tovább növelje hatékonyságát, ami egy predikciós eszközként szolgálhat jövőben a klinikai vizsgálatok során. Ez még több eddig kihasználatlan hatékonyságbeli és minőségbeli növekedéshez vezethet a klinikai kutatások területén.

A Clintex CTi (Clinical Trials Intelligence - intelligens klinikai vizsgálatok) célja, hogy lefaragja a gyógyszerek árait, felgyorsítsa a piacra jutásukat és elérhetőségüket a globális gyógyszeripari fejlesztési költsége csökkentésével.
Költségmegtakarítás klinikai vizsgálatok során | Becsült érték a vizsgálat költsége és a vizsgálatok számának függvényében

A ClinTex vállalatról

A ClinTex egy gyógyszeripari szolgáltató vállalat és célja a klinikai vizsgálatok eljárásainak fejlesztése olyan eszközök segítségével, melyek optimalizálják a működési hatékonyságot, a klinikai adatok minőségét és az orvosi felülvizsgálatot. A blokklánc technológia innovatív alkalmazásával a gépi tanulás először teszi elérhetővé a végpontok közötti klinikai eljárásokat, mely segítségével a felhasználók predikciós következtetéseket tudnak levonni az adatokból anélkül, hogy szakértőkre lenne szükségük a gépi tanulási modellek finomításához.

A ClinTex CTi tokenértékesítés lesz az első, amely a Máltai Pénzügyi Szolgáltatók Hatóságának felügyelete alatt (MFSA) kerül végrehajtásra a máltai virtuális pénzügyi eszköz törvény alatt (Virtual Financial Assets Act, 2018).

Ha többet szeretnétek megtudni – https://clintex.io

A ClinTex Ltd zártkörűen működő részvénytársaság az Egyesült Királyságban és Máltán lett regisztrálva.

Címek:

  • 215/1, Old Bakery Street, Valletta VLT 1451, Málta. Bus Reg C87282.
  • H5 Ash Tree Court, Nottingham, NG8 6PY, Egyesült Királyság. Bus Reg 11210689.

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését. A Bitcoin Bázis semmilyen formában nem vállal felelősséget a közleményben leírt termék vagy szolgáltatás használata következtében bekövetkező esetleges kárért és veszteségért.***

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük