Coinbase Convert: Kriptóról kriptóra váltás egy mozdulattal

A Coinbase hétfőn jelentette be, hogy közvetlenül elérhető lesz a platformon keresztül a kriptóról kriptóra váltás.

Kriptóról kriptóra váltás a Coinbasen

Magánszemélyek részére is elérhetővé teszi a a kriptóról kriptóra váltást a világ egyik legnépszerűbb kereskedési platformja. A funkció már jó ideje elérhető a Coinbase PRO-n és segítségével gyorsan és könnyen lehet kriptóról kriptóra váltást kínál a tőzsde. A Coinbase.com webes oldala mellett az Android és iOS applikációkon keresztül is indulhat majd a kriptopénzek közti kereskedés.

A Coinbase Convert segítségével most már nem csak dollárban, euróban és más hagyományos pénzzel lehet kriptopénzt váltatni. Az új funkció révén megnyílnak további kereskedési párok, így lehetőség nyílik bitcoin ellenében több kriptopénzzel is kereskedni.

Anna Marie Clifton a cég szóvivője elmondta, hogy bár a bitcoinnal szembeni kriptopénz kereskedési párok igen elterjedtek a piacon, az egyéni felhasználók számára ez még mindig korlátozottan elérhető szolgáltatás.

Az új funkcióval az ügyfelek közvetlenül válthatnak majd kriptopénzek között kedvük szerint a Coinbase felületén. A kialakított kereskedési párok a kereslet alapján lettek kiválasztva.

Coinbase az új kereskedési lehetőséget ez esetben nem a piaci árfolyamok közötti különbségek kihasználására szeretné kihegyezni. Sokkal inkább szeretnék, ha a hasznosság szempontjából néznének az ügyfelek az új Coinbase Convert szolgáltatásra.

Például, ha valaki bitcoint vásárolt, de egy decentralizált applikációt (dAppot – bővebben itt olvashattok róla) szeretne használni, át kell váltania az érméket. Sok felhasználó igen frusztrált volt emiatt, mert azonnal akarták volna a másik kriptopénzt használni, azonban ehhez két váltásra is szükség volt, mely magas tranzakciós költséggel járt. Most ez már közvetlenül is megoldható majd.

Kezdetben a Coinbase Convert bitcoin kereskedési párokat támogat majd, mellyel szemben bitcoin cash, ethereum, ethereum classic, litecoin és 0x kereskedhető majd. Az ügyfelek igényei alapján várhatóan további érméket is felvesznek a szolgáltatásba.

A Coinbase Convert tulajdonképpen már a múlt hét óta éles a platformon egy kisebb számú tesztcsoport számára. A többi felhasználót pedig fokozatosan kapcsolják majd be a szolgáltatásba országonként eltérő időpontokban.

“Folyamatosan fejlesztjük és tesszük elérhetővé a felhasználók számára a Coinbase Convert funkciót.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük