A Coinbase dolgozóinak már 5%-a felmondott Armstrong körlevele után

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong a tegnapi napon bejelentette, hogy az alkalmazottak már 5%-a adta be a felmondását a cég új apolitikus álláspontja miatt.

A Coinbase kriptotőzsde feje azt nyilatkozta, hogy 1200 dolgozójából 60-an felmondtak a San Francisco-i központban, miután Armstrong a múlt héten kijelentette, hogy a cég falain belül nem tűri a politizálást. Feltételezések szerint még többen távozhatnak a vállalattól, mivel a cég jelenleg is megbeszéléseket folytat több alkalmazottjával.

A Coinbase tegnapi blogbejegyzésében – amelyet reggel a dolgozók is megkaptak – Armstrong azt írta, hogy jobb munkát is végezhetett volna, ha a cég operatív csoportját és a menedzsereket hamarabb bevonja a cég új politikai kultúrájának létrehozásába. Véleménye szerint így a munkavállalók felkészülten fogadták volna a Coinbase apolitikus szemléletmódját.

Armstrong-ra korábban is haragudtak a munkavállalók

Armstrong egyébként már júniusban kivívta az alkalmazottak utálatát, miután nem volt hajlandó megosztani a véleményét a Black Lives Matter-rel kapcsolatosan. Szeptember 27-én már csak olaj volt a tűzre a körlevele, melyben a Coinbase politikamentes misszióját ismertette a dolgozókkal. Úgy fogalmazott a dúsgazdag fiatalember, hogy a vállalat munkavállalóinak az a feladata, hogy a kriptotőzsdét fejlessze és a munkára összpontosítson. A politikát kizárja a vállalat a mindennapi kommunikációból. A cég dolgozói csakis olyan politikai kérdésekben fogalmazhatják meg a véleményüket, amely a kriptotőzsdével kapcsolatos. Más társadalmi kérdésekbe, mint például egészségügy vagy oktatás, nem folyhatnak bele. Armstrong hozzátette azt is, hogyha valakinek ez nem elfogadható, akkor tekintélyes kilépő csomagot kaphat és távozhat.

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója szeptember 30-án nem bírta megállni szó nélkül Armstrong levelét, így neki címezve azt tweeltelte, hogy a Coinbase és maga Armstrong is már régen belemerült a politikába, így ennek a színjátéknak semmi értelme nincs.

Armstrong azt mondta, hogy az alkalmazottaknak nem kell úgy tenniük, mintha a politika nem létezne. Arra kérte a dolgozókat, hogy józan ítélőképességükkel mérjék fel a helyzetet. A kriptotőzsde vezérigazgatója kijelentette, hogy ő csak az alkalmazottak boldogságára összpontosít, amit csak növekvő bevétel és profit útján lehet elérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük