Jack Dorsey vs Brian Armstrong: a Twitter atyja nekiment a Coinbase vezérének

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója nekiment Brian Armstrong-nak, a Coinbase vezérigazgatójának, miután a kriptotőzsde feje arra kérte a dolgozóit, hogy fejezzék be a munkahelyen a politizálást.

Jack Dorsey egy tweetben fejezte ki nemtetszését Brian Armstrong levelével kapcsolatban, melyben a Coinbase feje arra kérte a dolgozóit, hogy a cégnél ne kezdejenek el politizálni, hiszen abból csak viták alakulnak ki, és a Coinbase egy nagy csapat, ahol az összetartás a fontos, nem pedig a széthúzás. Armstrong vasárnap tette közzé nyílt levelét, melyben kiemelte azt, hogy a kriptotőzsde úgynevezett “apolitikus kultúrával rendelkezik”, és nem folyik bele szélesebb társadalmi kérdésekbe, melyeknek semmi köze a kriptovalutákhoz.

A levél publikálása után Armstrong az egész vállalatra kiterjedő emlékeztetőt küldött el a dolgozóknak, melyben arról tájékoztatta őket, hogy amennyiben nem tetszik nekik a vállalati politika, nagylelkű végkielégítési csomagot kaphatnak.

Dorsey úgy érezte, hogy ezt nem hagyhatja szó nélkül, és nekiment a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje fejének. A Twitter alapítója szerint a Coinbase már régen belemerült a politikába, nincs értelme ezt a színjátékot játszani.

“A Bitcoin (más néven kripto) közvetlen aktivizmus egy ellenőrizhetetlen és kirekesztő pénzügyi rendszer ellen, amely negatívan befolyásolja társadalmunk nagy részét. Fontos, hogy legalább felismerd és összekapcsold a társadalmi kérdéseket, melyekkel az ügyfelek naponta szembesülnek.”

Az tény, hogy az Egyesült Államokban egyre nagyobb a feszültség a COVID-19 járvány és az elnökválasztási kampány miatt. A Donald Trump és Joe Biden közötti harc a mindennapi élet minden szegletét behálózta, így óhatatlanul beszívárgott a munkahelyekre is.

További érdekes cikkeink: