CoinJournal számlazárolás – a Barclays letiltotta a bitcoin média számláit

A bitcoin témával foglalkozó online média, a CoinJournal tegnap adta hírül, hogy a Barclays bank zárolta a számláit. Az indok feltehetően az, hogy a számlák a bitcoinhoz köthetőek. Eredményképpen a cég azonnal felfüggesztette a bankok és pénzügyi intézetek blokklánc projektjeinek média megjelenéseit.

CoinJournal számlazárolás

A CoinJournal csapat így nyilatkozott:
Rezsit és fizetést utaltak a lezárt számláról“Nem kaptunk semmilyen hivatalos indoklást, hogy a Barclays miért döntött így, hogy többen nem üzletel velünk. A banknál vezetett számlát a mindennapi tevékenységünkhöz használtuk. A számlára dollárban érkezett hirdetési bevételeket bitcoinra váltottuk és abból fizettük ki bitcoinban a dolgozókat és a rezsit.”

2015-ben és idén év elején több számlazárolás is előfordult, amikor bankok és pénzügyi szolgáltatók bitcoin startupok és tőzsdék számláit szüntettek meg.

Homályos válaszok

A CoinJournal szerint a cég csak egy homályos magyarázatot kapott a Barclaystól, hogy megsértették az Általános Szerződési Feltételeket és az Üzletszabályzatot.

Fontos megjegyezni, hogy a CoinJournal főtevékenysége az újságírás, friss hírek szolgáltatása a bitcoin közösségnek. Maga a cégnek nincs köze közvetlenül bitcoin kereskedéshez vagy tároláshoz, mint például amivel a bitcoin tőzsdék vagy pénztárcával foglalkozó cégek foglalkoznak.

Mindezek ellenére a Barclays úgy döntött, hogy bezárja a CoinJournal számláit amit a működéshez használt.

Az irónia

A történetben az irónia az, hogy a Barclays bank tagja annak az R3 konzorciumnak ami a világ vezető pénzintézeteit tömöríti egybe a blokklánc technológia fejlesztése érdekében. Ebben a kontextusban a CoinJournal számlázárolás  esete még ironikusabb.

CoinJournal2015 eleje óta több nagyobb bank és pénzintézet is megpróbálta felvenni a versenyt a bitcoinnal azáltal, hogy bevezették a saját blokkláncukat. A Reuters számítása alapján már több mint 1,5 milliárd dollárt fektettek a bankok a blokklánc piacba. Ennek ellenére a pénzügyi iparág mégsem tud felmutatni egyetlen kereskedelmi szempontból működőképes privát blokklánc hálózatot sem. Lehet hogy még mindig vetélytársnak tekintik a bitcoint?

“Tekintve, hogy mennyire korlátozottan használtuk a bitcoint, a Barclays ilyen régimódi hozzáállása egy igazán innovatív technológiához egyszerűen abszurd.” Nyilatkozta a CoinJournal csapata. “Ennek következtében ezentúl nem adunk közre semmilyen média tartalmat a bankok blokklánc projektjeivel kapcsolatosan.”

A Barclays nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük