COVIDathon: fiatal fejlesztők ötleteivel leküzdhető a koronavírus

A koronavírussal szembeni küzdelembe egyre több fiatal fejlesztő, start up is beszáll, akik nemrég egy internetes versenyen vehettek részt és mérhették össze tudásukat, ötleteiket. Az Ocean Protocol és a SingularityNET által COVIDhackathon néven szervezett esemény célja az volt, hogy olyan eszközöket fejlesszenek ki a résztvevő csapatok, amelyek orvosi, AI és blokklánc technológiát használnak, és a COVID-19 elleni küzdelemben alkalmazhatóak. A projekteket az ötletek kreativitása és gyakorlati megvalósíthatósága, valamint a potenciális értéke és hatása alapján értékelték. A digitális verseny 10 hétig tartott, amelyen több mint 1000 jelentkező vett részt összesen 99 országból. A nyertes projekteket egy 16 fős szakértői testület pontozta, akik szakterülete az orvostudomány, a blokklánc technológia és a mesterséges intelligencia volt.

A szakemberek elismerően beszéltek a projektekről

A SingularityNET vezérigazgatója, Dr. Ben Goertzel szerint „azok az AI és blokklánc fejlesztők, akik idejüket és szakértelmüket szentelték a COVIDathon-ra, azt bizonyították be, hogy eljött az idő a decentralizált, magánélet tiszteletben tartására szolgáló AI számára. Izgalmas volt látni a COVIDathon közösség sokszínűségét is. A világ minden tájáról jöttek résztvevők, és a 2 győztes csapatot kizárólag nők alkották. A COVIDathon drámai sikere növeli az optimizmusomat. Úgy gondolom, hogy valóban megvalósítható az, hogy egy decentralizált AI irányítsa az emberiséget egy demokratikusabb és kedvezőbb jövő felé!

Az Ocean alapítója, Bruce Pont úgy fogalmazott: „a világ minden tájáról jövő több száz ötletet látva, örömmel tapasztalom, hogy a kripto közösség együtt dolgozik olyan eszközök és megoldások fejlesztésében, amelyek segíthetnek a Covid-19 világjárvány leküzdésében. A ötletek sokszínűsége és minősége különösen lenyűgöző. Számos kezdeményezés a közegészségügyi tisztviselők és az epidemiológiai szakemberek speciális igényeit is kielégíti.

Dr. Roger Ng kardiológus a versenyről azt mondta, hogy „a COVIDathon közösség a tehetséges emberek elengedhetetlen válaszlépése a központosított rendszerekre. Ezek a fiatalok az AI és a decentralizált technológiák fejlesztéséhez egyedi képességekkel rendelkeznek, és megoldást tudnak találni a jelenlegi problémára. A decentralizált technológiák az orvosi ellátás alapját fogják képezni minden szempontból, kezdve a diagnózistól, a betegségek feltérképezésén át, az oltások feltalálásáig.”

A nyertes projektek olyan innovatív technológiákat használtak, mint a blokklánc vagy a DAO-k. Minden projekt az adatbiztonságot és a magánélet megóvását tartotta szem előtt. A győztesek az Ocean Protocol jóvoltából 1 millió natív tokent kaptak, mely értéke nagyjából 120 ezer dollár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük