Craig Wright: a Dorian hurrikán miatt nem tudok félmillió bitcoint átutalni

Miután Craig Wright, állítólagos Satoshi Nakamoto elvesztette a pert Dave Kleiman örököse ellen és félmillió bitcoin átutalására lett kötelezve, egy újabb bíróságnak intézett kérelemében a Dorian hurrikánra hivatkozva halasztást kér a teljesítésre.

Wright ügyvédei által a bíróságnak küldött dokumentum alapján: “Dr. Wright ügyvédei keményen dolgoznak a határidő betartása érdekében, de Közép- és Dél-Floridát egy komoly hurrikán fenyegeti.”

“A Dorian hurrikán a jövő hét elején éri el Florida partjait és Dr. Wright ügyvédje jelentős időt áldoz a hurrikánra való felkészülésre, ami miatt korlátozott idő áll rendelkezésére, hogy az ügyön dolgozzon,” áll a dokumentumban.

Ezek után további 14 napot kér a felkészülésre, hogy Wright hivatalosan is fellebbezhessen az ítélet ellen, aminek határideje 2019. szeptember 24., azaz, addig kellene Wrightnak félmillió bitcoint átutalnia Dave Kleiman örököseinek vagy fellebbeznie a döntés ellen.

A kincs, ami nincs

A múlt héten a floridai bíró Wright ellen döntött és a bitcoin vagyona 50%-ának átadására kötelezte Ira Kleimannak, aki a 2013-ban elhunyt Dave Kleiman nővére. Dave Kleiman, információbiztonsági szakértő, állítólag a 2010-es években megkerülhetetlen szerepet játszott a Bitcoin létrejöttében. Pedig a bíró már kimondta az ítéletet, így a fellebbezés és a Dorian hurrikán miatti állítólagos késés, nem több, mint időhúzás:

“[…] Teljes mértékben elutasítom Dr. Wright vallomását az állítólagos Tulipán-trösztről, a titkosított fájlokról és képtelenségéről a bitcoin vagyonának azonosítására.”

“A felperes bebizonyította, hogy (Wright) szándékos és rosszhiszemű magatartásával akadályozta az ügymenetet, beleértve a hiányos vagy megtévesztő dokumentumok benyújtását, hamis nyilatkozat benyújtását, hamis bizalmi okmány elkészítését és a hamis tanúvallomásokat a tárgyaláson,” írta a bíró a verdiktben.

A bitcoin vagyonának fele mellett Craig Wrightnak át kell adnia az általa birtokolt szabadalmak felét is a Kleiman örökösének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük