Craig Wright-nak már akkor iPhone-ja lehetett, amikor az még meg sem jelent

Craig Wright már az előtt iPhone-t használhatott, mielőtt azt egyáltalán piacra dobták volna, állítják független szakértők. 

Egyre több érdekes részlet derül ki a Craig Wright kontra Kleimann peres ügyben. Alig egy hete derült fény arra, hogy 145 bitcoin cím tulajdonosa nem is Wright, ahogy azt korábban állította, most pedig független szakértők jutottak arra a megállapításra, hogy a fake Nakamoto már 2006-ban iPhone-t használhatott, holott az almás készülék csak 2007 júniusában jelent meg hivatalosan.

A különös eredményeket az Afentis Forensics, egy online nyomozó kutatócsoport osztotta meg az interneten. A közzétett dokumentum egy bírósági eljárás másolata, amelyben Craig Wright azt állította, hogy 2006-ban iPhone-t használt.

Nem jut az ügy egyről a kettőre

Wright és Kleiman ügye az állítólagos 10 milliárd dollár értékű bitcoinról úgy tűnik nem halad sehova. Egyre több dokumentum és információ kerül napvilágra, amelyek azt bizonyítják, hogy Wright össze-vissza hazudik az őt illető bitcoinnal kapcsolatban. Az általa állítólagosan birtokolt bitcoin tárcacímek csak egy kis időre voltak publikusak, ám ez elég volt arra, hogy 145 címnek az igazi tulajdonosa előkerüljön. Azzal az üzenettel írták alá:

“Craig Steven Wright egy hazug csaló. Nincs kulcsa, hogy aláírja ezt az üzenetet. A Lightning Network egy komoly előrelépés. Ám folytatnunk kell az on-chain kapacitás fejlesztéseket. Sajnos ez nem csak egy konstans megváltoztatását jelenti a kódban vagy hogy erős résztvevők másokat kilépésre kényszerítsenek. Mi mindannyian Szatosi vagyunk”

Az üzenetre a Redditen arra hívták fel többen a figyelmet, hogy voltak olyan címek az aláírók között, amelyen a tárolt bitcoinokat még 2009-ben bányászták és azokat nem mozgatták azóta sem. A felperesek azt állították, hogy Wright eskü alatt hazudott a floridai bíróságon, így hamis tanúzás miatt újabb indítványt akartak benyújtani ellene. Emiatt négy napos hosszabbítást kértek, de a bíróság gyorsabb fokozatra akar kapcsolni az eljárás során, így azt visszautasította. A felpereseknek június 8-ig kell beadnia a keresetet a Wright által követelt 145 bitcoin címmel kapcsolatban. Wright továbbra is fenntartja állításait, miszerint ő a tárcacímek jogos tulajdonosa. Még a szövetségi bíróságon is tanúvallomást tett és azt vallotta, hogy a címek hozzá tartoznak. A bírósági eljárásban már nem is Kleiman és Wright állnak egymással szemben, hanem Wright és az amerikai igazságszolgáltatás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük