CryptoFalka bitcoin elemzés: most a türelmen a hangsúly

Rugalmasan változik a BTC állapota. A múlt héten sokan a csúcsot vélték felfedezni, és az eladó nyomás erősödésére számítottak. A héttel ismét a vásárlók kerültek előnybe és megint a korábbi csúcsot ostromoljuk. A trendfolytatás esélye tehát él, a kérdés, sikerül-e új éves csúcspontot kialakítani 9k fölött. Lássuk mit mond a heti bitcoin elemzés.

Bikásabb vagyok a folytatással kapcsolatban. Nem gondolom, hogy elsőre sikerül áttörni a korábbi csúcs jelentette ellenállásunk csökkenő volumen mellett, de úgy gondolom további formálódás javára lehet a BTC-nek és játszik még egy runk 10k irányába. Emellett úgy érzem az általános hangulat is igen optimista a bitcoinnal szemben.

BTC/USD 1w bitcoin elemzés – Bika

Ha csak a nyíllal jelölt nagy zöld kitörő gyertyától nézzük, 8 hétig folyamatosan emelkedett a BTC. Ilyen utoljára 2017-ben produkáltunk, ami árulkodik a hangulatról. A 2018-as esés alatt a leghosszabb emelkedés 4-5 héten át tartott.

A múlt héttel megjelenő piros gyertya konszolidáció irányába tolta az ármozgást, de hamar életre kelt a vásárlóerő, és bár csak holnap van heti zárás, egyelőre úgy tűnik, hogy invalidálódik a múlt heti esés. Amíg a 10 EMA (exponenciális mozgóátlag) fölött tartjuk az ármozgást addig ez a konszolidáció bőven egészséges és lehet számítani a meglévő trend folytatására.

Ha a múltból kell példát hoznom, akkor a sárgával jelölt konszolidációval vonnék párhuzamot. Ott 3 hét konszolidáció után a 4. héttel történt meg a kitörés. Heti nézeten megjelenő bull mintás formálódásról van szó. Masszív emelkedés után, amilyen a nyíllal jelölt zöld gyertya, szűken konszolidálunk (első bika zászló), majd a bull minta/bika zászlóból kitörve folytatjuk utunkat fölfelé. Erre a formálódásra hajaz a mostani konszolidációnk is, 10 EMA-s heti támasszal. Amíg felette tartjuk az ármozgást, addig bika jelzést küld a heti grafikonunk a második bika zászló kijátszódása és ezzel együtt 10k irányába.

BTC/USD 1d bitcoin elemzés – Támaszok, ellenállások

Napi ábrán kicsit tisztább képet kapunk a támaszok és ellenállások helyzetéről, a következő napokban ezek megerősítése a cél.

Ellenállás:

Adott egy csúcspontunk 9k környékén, tehát megvan az áttörendő ellenállás, ahhoz, hogy folytathassuk utunkat fölfelé. Jelenleg ismételten ezt a csúcsot támadjuk, azonban nem számítok az ellenállás azonnali áttörésére. Ezt alátámasztja a csökkenő volumen. Csökkenő kereslet mellett kevesebb esély mutatkozik a korábbi ellenállás áttörésére.

Támasz:

A kérdés nálam a támaszokban rejlik. Az 50 EMA-hoz és a háromszög alsó trendvonalához igazítok (sárga zóna). Amíg a napi 50 EMA, ami a heti 10 EMA is, felett tartjuk az ármozgást, arra számítok hogy eredményesen törhetünk ki a 9k-s ellenállás alól. Kételyem a támasszal szemben, hogy kevésszer teszteltük még ahhoz, hogy hiteles legyen. Láthatjátok, hogy Elliot ABCDE hullámokkal képzelem el a formálódást, amihez több érintési pont szükséges még a támaszon, hogy hitelesedjen, ugyanis, még csak a formálódás elején járunk.

Türelmen van a hangsúly

Tehát a mozgás elég képlékeny még, emiatt érdemes rugalmasan kezelni. Nem számítok második próbálkozásra a 9k-s ellenállásunk áttörésére, így egyelőre a türelmen a hangsúly és nem indítok pozíciót. Időt hagyok a további formálódásnak a és figyelem mennyire tudjuk tartani a sárga zónával megjelölt formálódást. Az elképzelésemen és a stratégiámon akkor változtatok, ha sikerülne most áttörni a 9-ks ellenállást, avagy később letörjük az heti 10 EMA-s/napi 50 EMA-s támaszt.

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük