Csajok, robotok, sárkányok az egyik leghíresebb magyar művészpárostól

Azok számára, akik valamennyire ismerik a magyar fantasy és sci-fi regényeket, valószínűleg nem kell bemutatni Boros Zoltán és Szikszai Gábor nevét. Az esetek döntő többségében csak Boros-Szikszai párosként meghivatkozott művészek a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában lettek jóbarátok és művésztársak, ekkor kezdődött meg legendás karrierjük. Számtalan fantasy és sci-fi olvasmány viselte alkotásaikat a címlapján. Főleg a Valhalla Páholy könyvei, de specifikusan ismertek például a M.A.G.U.S. szerepjátékos közösségben.

A Boros-Szikszai páros NFT kollekciója gyönyörűséges alkotásokat tartalmaz

Hazai sikereik után már külföldön is sikert-sikerre halmoztak és halmoznak, most pedig egy NFT kollekció kiadásába vágnak bele. Ez még új terület számukra is, hiszen bár nagyon sokat dolgoztak olyan cégekkel, mint a Blizzard vagy a Niantic, az NFT-k világában még nem próbálkoztak. A Girls, Robots, Dragons nevet viselő kollekció az első nagy dobásuk ebben a szektorban. És a hivatalos oldalon már meg is nézhető néhány darab a gyűjteményből. Magát a teljes kollekciót először 2022. június másodikán a budapesti BarCraftban lehet majd megtekinteni délután kettő órától. A kollekció 15 NFT-ből áll, 5 lány, 5 robot és 5 sárkány alkotja a gyűjteményt, amelyek két véletlenszerűen legenerált felület előtt állnak. A művészek hosszú évtizedes munkája előtti tisztelgésként egyébként minden NFT hátoldalán egy-egy Boros-Szikszai klasszikust tekinthetünk meg.

Boros-Szikszai

Azt, hogy melyiket, az dönti el, hogy milyen a kombináció az NFT első oldalán. Érdekesség, hogy egy fantasy kártyajátékhoz hasonlóan ezeket az NFT-ket lehet és kell is gyűjteni. Hiszen aki összeszedi mind a 15 darabot, az 0,25 ETH jutalomban részesül. Az NFT Boros-Szikszai kártyák többsége általános “lap”, viszont vannak ritka kártyák, amelyek tízszer ritkábbak, mint az általános lapok és eléggé különböznek is tőlük. A 100 ezer különféle kombinációban elérhető NFT lapok között van egyetlen kombináció, ami a művészek szerint a tökéletes kombináció, ezek az Tökéletes kártyák. Ha pedig egy kártya tökéletes és ritka is, az a legendás kártya. Az NFT kollekciót gyűjtő és NFT-ket vásároló fantasy rajongók egyébként akár még nyerhetnek egy különleges lehetőséget is. Ez pedig nem más, mint hogy a Boros-Szikszai páros fog nekik festeni egy egyedi alkotást. Szóval akit érdekel a dolog, ne habozzon böngészni a hivatalos oldalon és még van két napja a budapesti bemutatóig is.