Csatlakozott a Raiffeisen az R3 Corda blokklánc platformjához

Az osztrák Raiffeisen Bank az R3 konzorcium Marco Polo blokklánc hálózatát fogja hasznosítani kereskedelmi finanszírozás céljából, jelentette a CoinTelegraph.

A Marco Polo, az R3 Corda vállalati blokklánc platform jelentős nemzetközi támogatást élvez, tagjai közt találjuk a BNP Paribast, az ING-t, a Standard Chartered Bankot és a NatWestet is.

A Raiffeisennek elsősorban a kelet- és közép-európai terjeszkedéshez kell a blokklánc, ahol egyébként se teljesít rosszul: az összesített konszolidált nyeresége 2018-ban 1.27 milliárd euró (142 milliárd dollár körül) volt, ami 14% -kal több mint 2017-ben.

Ha eleged van a reklámokból 💻, akkor használd a blokklánc alapú Brave böngészőt.

A sajtóközlemény szerint a Marco Polo egy a TradeIX elosztott kereskedelmi finanszírozási platformját fogja felhasználni az R3 Corda mellett arra, hogy nagyobb költség- és időhatékonyságot, valamint átláthatóságot biztosítson a kereskedelmi bankok hagyományos és strukturált kereskedelmi finanszírozási megoldásaihoz.

Nyilatkozatában Daniel Cotti, a Raiffeisen RBI Kiválósági Központjának ügyvezetője elmondta, a bank jelentősen növelni szeretné földrajzi lefedettségét és a Marco Polo megoldását Európa fő kereskedelmi finanszírozási hálózatává kívánják tenni.

Az R3 vezérigazgató, David E. Rutter kihangsúlyozta, hogy „a jelenlegi kereskedelemfinanszírozás alapja elavult és befektetésre és korszerűsítésre szorul.”. A blokklánc alapú platform olyan technológiai megoldásokat kínál, mint az API és ERP-beágyazású alkalmazások.

A Marco Polo 2019 márciusában már egyszer sikeresen tesztelte élő kereskedelemfinanszírozási műveleteit két német cég és a Commerzbank közreműködésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük