Gőzerővel áramlik ki a BTC és az ETH a Krakenről

A legfrissebb adatok szerint a Kraken 2017 óta a legnagyobb BTC Price BTC Price (BTC) és ETH Price ETH Price (ETH) kiáramlást tapasztalta. Ez jelentős elmozdulást jelez a digitális eszközök állományában, aminek széleskörű következményei lehetnek a piacra nézve.

Történelmi kiáramlás a Krakenről, mi történik?

A Joao Wedson meglátásai a Dominando Criptotól egy megdöbbentő tendenciára világítanak rá a Krakennél. A tőzsde 49 100 BTC kiáramlást regisztrált, ami körülbelül 3,33 milliárd dollárnak felel meg. Ez a tömeges kivonás a legnagyobb pénzmozgást jelenti a tőzsdéről dollárban kifejezve. Az Ethereum sem maradt le, nagyjából 572 100 ETH, mintegy 2,15 milliárd dollár értékben, szintén távozott a platformról.

Ez a jelentős csökkenés a Kraken Bitcoin-tartalékát a 2018-ban látott szintre csökkentette, amely körülbelül 122 300 BTC volt. Ennél is figyelemreméltóbb, hogy az Ethereum-tartalékok 2016 eleje óta először csökkentek egymillió alá.

Bár ez a hír kezdetben riasztónak tűnhet, Wedson feltárja, hogy a címszűrések szerint az eszközmozgások „szinkronizáltak és gyorsak” voltak, ami arra utal, hogy ezek a kiáramlások a tartalékok stratégiai átcsoportosítását jelenthették a Kraken részéről, vagy egy intézményi stratégia részét képezték.

A kínálat szűkülése és az árnövekedés előrevetítése

Ugyanakkor ezen mozgások időzítése döntő fontosságú, hiszen a SEC nemrégiben hagyta jóvá a spot Ethereum ETF-et. Ez a szabályozói engedély felgyorsította a központosított tőzsdéken elérhető ETH mennyiségének csökkenését, növelve a várakozásokat egy lehetséges kínálati szűkületre, amely pozitívan befolyásolhatja az Ethereum árát.

Tágabb kontextusban ez azt jelenti, hogy a tőzsdék helyett előtérbe kerül a saját tárolás. Ali piaci elemző megjegyezte, hogy a tőzsdéken tartott Ethereum mennyisége meredeken csökkent, körülbelül 777 000 ETH-t vontak vissza az ETF jóváhagyása után. Ez is egy fejlődő piaci dinamikára utal, ahol a főbb szereplők a növekvő intézményi részvétel közepette a saját őrzés felé mozdulhatnak el.

Ezt a tendenciát alátámasztja a tőzsdei egyenlegek szélesebb körű elemzése, amely folyamatos csökkenést mutat. Mindez arra utal, hogy egyre inkább a tőzsdei platformokon kívüli kriptovaluták tartását részesítik előnyben.

Az ilyen mozgásokat hagyományosan bikás indikátoroknak tekintik, ami csökkenő eladási nyomást és a befektetők körében megnövekedett hosszú távú tartási magatartást feltételez.