David Guetta luxusotthonát már bitcoinért is megvehetjük

David Guetta 14 millió dolláros miami otthonát kezdte el árulni. A kriptósoknak külön érdekesség, hogy fizetségként akár bitcoint vagy ethert is elfogad a világ egyik legismertebb DJ-je.

Csaknem 38 BTC-t kér el David Guetta az óceánra néző lakásért

A híres francia DJ a háromszobás, több mint 230 négyzetméteres luxuslakásától válik meg a közeljövőben. A Setai Residences épületben található, a miami óceánpartra néző lakást ráadásul a DJ most nem csak amerikai dollárért szeretné eladni: az új tulajdonos akár bitcoinban vagy etherben is kifizetheti a $14 milliós árat. Ez jelenlegi árak szerint valamennyivel több, mint 37 BTC-t jelentene a kriptovalutával fizetve.

A lakásban három háló és három fürdő található, a kilátás pedig a miami tengerpartra nyílik. A 24-órás folyamatos hotelszolgálat mellett az új tulajdonos az épület egyéb szolgáltatásaihoz is hozzáférhet majd, amely többek között szaunát, úszómedencét és wellness részleget is tartalmaz.

A lakást David Guetta a Freud Group ingatlanértékesítő cég segítségével árulja, akik direkt a hírességek lakásvásárlási és értékesítési igényeire specializálódtak. A bitcoinos fizetés elfogadása azonban egyértelműen Guetta döntése lehetett, ugyanis maga a Freud Group eddig nem foglalkozott kriptovalutás értékesítésekkel.

A francia DJ a lakást még 2018-ban vásárolta meg $9,5 millióért, így, ha valóban $14 millióért el tudja adni, akkor 4,5 millió dollárt kereshet az ügyleten.

David Guetta luxusotthonát már bitcoinért is megvehetjük
Forrás: thefreudgroup.com

A DJ már jól ismeri a kriptovaluták piacát

Guettának korántsem ez volt az első találkozása a kriptovalutákkal. A DJ már tavaly ősszel írt alá egy partneri egyezményt a decentralizált virtuális valóság platformmal, a Sensorium Galaxyval.

Miami egyébként is jó választásnak bizonyul mostanában a kriptovaluták kedvelői számára. Amellett, hogy éppen múlt hétvégén rendezték meg Miamiban az eddigi legnagyobb bitcoin konferenciát, a lakáspiacon is egyre népszerűbbnek számítanak a kriptopénzes megoldások. Mindössze néhány héttel ezelőtt, az Ivanka Trumpnak is otthont adó miami Arte Surfside luxus apartmanok üzemeltetője jelentette be, hogy kriptovalutás fizetési megoldásokat is elfogad. Az első értékesítésre május 27-én került sor, amikor egy $22,5 millió dolláros négyszobás lakást adtak el teljes mértékben kriptopénzekért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük