Craig Wright, a Bitcoin feltalálója, nem fér hozzá a saját mesés bitcoin vagyonához

Craig Wright, a Bitcoin önjelölt feltalálója, a bíróság előtt azt állította, hogy nem fér hozzá a saját, 5 milliárd dollárt értő bitcoin vagyonához, amit még a hálózat indulásának kezdetén, 2009 – 2010-ben bányászott. A floridai kerületi bíróság korábban arra utasította, hogy mutasson be egy listát a legkorábbi bitcoin (BTC) címeiről. A tárgyalásról a Bloomberg gazdasági portál számolt be.

Továbbra is váltig állítja Craig Wright, hogy ő a Bitcoin feltalálója. Bizonyítékot nem tud felmutatni

Az ausztrál informatikus, aki önmagát 2015 óta hajthatatlanul a Bitcoin feltalálójának állítja, egy május 3-ai floridai kerületi  bírósági felszólításra kellett, hogy megjelenjen a bíróságon, miután felszólították, hogy mutassa be a legkorábbi bitcoin címeit. Wright ez alkalommal sem tett eleget a felszólításnak.

A felszólítás az ellene folyó kereset keretében született, amit David Kleiman ingatlanának gondnoka adott be. Kleiman sikeres biztonsági szakértő és Wright partnere volt, aki állítások szerint az elsők között csatlakozott a Bitcoin projekthez.

Kleiman ingatlanainak gondnoka 2018 februárban adta be keresetét Wright ellen azzal vádolva a ‘feltalálót’, hogy több százezer bitcoint lopott el Kleimantól annak halála után hamis szerződésekre alapozott eszköztranszferek keretében. Wright a vádak szerint visszadátumozta a szerződéseket és meghamisította Dave aláírását a szerződéseken.

Wright ellenben azt állítja, hogy átadott egy fontos részinformációt Kleimannak még a halála előtt és ezért nem tud hozzáférni a saját bitcoin vagyonához.

Wright továbbra is sziklaszilárdan tartja magát állításához miszerint ő a bitcoin rejtélyes feltalálója. Néhány héttel ezelőtt például beadta szabadalmi kérelmét a Bitcoin fehér könyvére az amerikai szabadalmi hivatalhoz.

Wright a meghallgatáson elmondta, 2010-ben otthagyta a Bitcoin projektet majd hozzátette, “Behoztam a projektbe Davet, mivel barát volt és ő tudta ki is voltam valójában, mialatt ő egy biztonsági szakértő és az volt a célom, hogy mindent kitöröljek magamról, ami a bitcoinnal hozott volna kapcsolatba.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük