A Destinia mostantól csak bitcoint fogad el, ez a válasz a venezuelai hiperinflációra

A Destinia online utazási iroda a venezuelai hiperinfláció miatt mostantól csak bitcoint fogad el.

Az utazási iroda, ami csak bitcoint fogad el

Azokat az utazók akik mostantól a Destinia szolgáltatásait szeretnék használni a foglalásokat csak bitcoinnal egyenlíthetik ki. A cég azután hozta meg ezt a döntést, hogy a venezuelai gazdaság szabadesésbe kezdett.

Az utazási iroda így nyilatkozott:

Nem Venezuela a Destinia fő piaca“A gazdasági helyzet Venezuelában elég bonyolult most. Egyre több megszorítással kell szembenéztünk, ezért úgy döntöttünk, mostantól a Destinia kizárólag bitcoin alapon fog működni, azért, hogy továbbra is elérhetővé tegyük a foglalásokat a helyi utazók számára is.”

A Destinia idén 34%-ot nőtt, bár Venezuela nem a fő piaca. A legkeresettebb célpontok közé tartozik Madrid, Havanna, Isla Margarita és Varadero. Népszerűek a Caracas és Madrid közti repülőutak, de Santiago, Cumana és Mexikóváros is.

Az utaztatási üzletág vezetője, Victor Oliva ezt nyilatkozta:

“A venezuelaiaknak most már nem csak az okoz problémát, hogy elhagyják az országot, de már hitelkártyával is nehéz fizetni, mert csak a helyi valutában tehetik azt. A bitcoin fizetési lehetőség prioritizálása nagy segítség lehet.”

Védelem a hiperinfláció ellen

2014 augusztusa óta, a venezuelai bitcoin tőzsde, a Surbitcoin felhasználónak száma 450-ről 85000-re emelkedett. Nyilvánvalóvá válik, hogy a lakosság egyre jobban szereti a bitcoint, a meredeken eső bolivárral szemben.

Venezuelai hiperinflációAz emelkedő infláció egyre kevésbé teszi vonzóvá a bolivárt, hogy a mindennapos tranzakciókban használják. Így elképzelhető, hogy több cég is követheti a Destiniát a bitcoin elfogadásban, elhagyva a bolivárt és a csökkenő piaci értékét. A bitcoin másfelől viszont az egyik legjobban teljesítő pénznem lett 2016-ban is. Bizonyítva ezzel, hogy nem csak az értékmegőrzésre képes, hanem még profitot is termelhet a megtakarítóknak.

Venezuela, egykor Latin-Amerika leggazdagabb országa volt, tele olyan természeti erőforrással, mint az olaj. Azonban az utóbbi évtizedben a gazdasági és politikai helyzet annyit romlott, hogy egyre több lakos hagyja el az országot a megélhetési problémák miatt.  Csak az idei évben 150000 venezuelai menekült el az országból egy jobb jövőt keresve külföldön.

Mivel a Destinia már 2014 óta fogad el bitcoint, és az utóbbi időben a bitcoinból érkező bevétele már meghaladta a hagyományos csatornákon befolyó összegeket, a kizárólagos bitcoin elfogadásra való átállás nem ért senkit meglepetésként. Így a bitcoin jelen esetben nem csak az utazási iroda üzleti tevékenységét mentette meg, de továbbra is lehetőséget ad az embereknek, hogy utazhassanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük