A Destinia mostantól csak bitcoint fogad el, ez a válasz a venezuelai hiperinflációra

A Destinia online utazási iroda a venezuelai hiperinfláció miatt mostantól csak bitcoint fogad el.

Az utazási iroda, ami csak bitcoint fogad el

Azokat az utazók akik mostantól a Destinia szolgáltatásait szeretnék használni a foglalásokat csak bitcoinnal egyenlíthetik ki. A cég azután hozta meg ezt a döntést, hogy a venezuelai gazdaság szabadesésbe kezdett.

Az utazási iroda így nyilatkozott:

Nem Venezuela a Destinia fő piaca“A gazdasági helyzet Venezuelában elég bonyolult most. Egyre több megszorítással kell szembenéztünk, ezért úgy döntöttünk, mostantól a Destinia kizárólag bitcoin alapon fog működni, azért, hogy továbbra is elérhetővé tegyük a foglalásokat a helyi utazók számára is.”

A Destinia idén 34%-ot nőtt, bár Venezuela nem a fő piaca. A legkeresettebb célpontok közé tartozik Madrid, Havanna, Isla Margarita és Varadero. Népszerűek a Caracas és Madrid közti repülőutak, de Santiago, Cumana és Mexikóváros is.

Az utaztatási üzletág vezetője, Victor Oliva ezt nyilatkozta:

“A venezuelaiaknak most már nem csak az okoz problémát, hogy elhagyják az országot, de már hitelkártyával is nehéz fizetni, mert csak a helyi valutában tehetik azt. A bitcoin fizetési lehetőség prioritizálása nagy segítség lehet.”

Védelem a hiperinfláció ellen

2014 augusztusa óta, a venezuelai bitcoin tőzsde, a Surbitcoin felhasználónak száma 450-ről 85000-re emelkedett. Nyilvánvalóvá válik, hogy a lakosság egyre jobban szereti a bitcoint, a meredeken eső bolivárral szemben.

Venezuelai hiperinflációAz emelkedő infláció egyre kevésbé teszi vonzóvá a bolivárt, hogy a mindennapos tranzakciókban használják. Így elképzelhető, hogy több cég is követheti a Destiniát a bitcoin elfogadásban, elhagyva a bolivárt és a csökkenő piaci értékét. A bitcoin másfelől viszont az egyik legjobban teljesítő pénznem lett 2016-ban is. Bizonyítva ezzel, hogy nem csak az értékmegőrzésre képes, hanem még profitot is termelhet a megtakarítóknak.

Venezuela, egykor Latin-Amerika leggazdagabb országa volt, tele olyan természeti erőforrással, mint az olaj. Azonban az utóbbi évtizedben a gazdasági és politikai helyzet annyit romlott, hogy egyre több lakos hagyja el az országot a megélhetési problémák miatt.  Csak az idei évben 150000 venezuelai menekült el az országból egy jobb jövőt keresve külföldön.

Mivel a Destinia már 2014 óta fogad el bitcoint, és az utóbbi időben a bitcoinból érkező bevétele már meghaladta a hagyományos csatornákon befolyó összegeket, a kizárólagos bitcoin elfogadásra való átállás nem ért senkit meglepetésként. Így a bitcoin jelen esetben nem csak az utazási iroda üzleti tevékenységét mentette meg, de továbbra is lehetőséget ad az embereknek, hogy utazhassanak.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.