Dobbantott a kutyás pénz feltalálója, otthagyta a Twittert

Jackson Palmer marketingspecialista, kódoló és technológiai guru, Elon Musk kedvenc kutyás pénzének, a Dogecoin feltalálója, privátra állította a Twitter fiókját és törölte a YouTube csatornájára feltöltött videók többségét.

Hogy pontosan mi áll a döntés hátterében, az még továbbra se tisztázott, az archivált anyagok alapján azonban van egy sejtésünk. Palmer korábban így nyilatkozott:

“Mert néhányan kérdezték: igen, minden YouTube csatornámon lévő videót privátra állítottam. Itt van hogy miért…

Minden másnap felkeresett valaki azzal, hogy megszemélyesítenek Telegramon, WhatsAppon vagy e-mailes ajánlat, szponzorált videók formájában pénzt kérek másoktól. Bizonyos esetekben ellenségességet tapasztalok e személyek felől irányomba és azt követelik, tegyek ellene valamit!

Nem az én munkám vagy felelősségem, hogy feljelentsem az álprofilokat az instant üzenetküldő szolgáltatásokon, amit még csak nem is használok, és nincs felesleges energiám, hogy az emiatt rám író embereknek válaszoljak. Szenvedéssé, fárasztóvá és egyáltalán nem szórakoztatóvá tette a hobbimat.

E mellet nagy része a videók alá érkezett kommenteknek arról szólt, hogy ‘ez a srác viccesen vagy hülyén beszél, ez a coin csodálatos mert csomó van belőle a tárcámban, szóval nagyszerűnek kell lennie’. Kikapcsoltam az értesítéseket, de még továbbra se kapok minőségi visszajelzéseket.

Szóval ezentúl a YouTube csatornám általános tech dolgokról fog szólni és akkor fogok posztolni, amikor kedvem tartja. A hobbim és semmi más. Egyben a csalók kisebb valószínűséggel fogják a személyemet színlelni, ha a csatornám csak mechanikus billentyűzet értékeléseket fog tartalmazni. Köszönöm mindenkinek a megértést.”

Palmer a YouTube-on egyes blokkláncokról, projektektől vagy koncepciókról szokott vlogolni a céllal, hogy minőségi, informatív formában ismertesse a kriptókhoz kevésbé értők számára.

Válts böngészőt! A Brave gyorsabb, privátabb és még fizet is!

A döntés mögötti Twitter bejegyzés mellett a kutyás pénz megalkotójának motivációja a kiégés is lehet, legalábbis egy Dogi kutyás felhasználó szerint:

“A Twitteren szkeptikus – analitikus pozíciót vett fel a kriptopénzekkel és blokkláncokkal szemben és mindig frissítő volt sokak – köztük magam – számára is a véleményét olvasni, és ezért rengeteg követője volt és sok minőségi dialógust kezdeményezett.

De az elmúlt hónapokban rengeteget foglalkozott az identitás kérdésével és ezért rengeteg negatív kommentet kapott, ahogy azt mindenki várná. Ez és sok kriptovaluta közösségben uralkodó törzsmentalitás szintén befolyásolhatta a döntését, hogy törölje a Twitterét.”

A képernyőkép alapján és az első feltételezésekkel ellentétben Palmer nem törölte a Twitterét, csak simán privátra állította. Viszont csak 18 tweetet mutat, ami azt jelenti, bejegyzései nagy részét kukázta.

Jackson Palmer főállásban az Adobe-nak dolgozik már 10 éve, de jobban ismert a Dogecoin kifejlesztéséről.

“A Dogecoin paródiaként indult a tömegnyi alternatív kriptopénzre, vagy ‘altcoinra’ válaszul, amik akkoriban kezdték el elárasztani a piacot” nyilatkozta a múlt évben:

“Ahogy növekedett a Dogecoin a közösségi médián és kialakult egy aktív Reddit közösség, köszönhetően az alacsony árfolyamának és vendégszerető közösségének, úgy vált egy oktatási kapuvá azoknak, akik először kezdtek el ismerkedni a kriptopénzekkel.”

Ugyanitt nyilatkozta azt is, hogy valami félresiklott a Dogecoin körül miután a piaci kapitalizációja elérte a 2 milliárd dollárt. Még 2015-ben hagyott maga mögött mivel szerinte opportunisták kezdtek el dominálni a közösségben.

Nem tudni mi az igazság, a Dogi kutya mémcoin kifejezetten jól teljesít, kezd kialakulni egy magközösség, a Dogecoin blokklánc teljes bányász hashrátája pedig 2019 eleje óta újra emelkedni kezdett.

Dogecoin hashráta | Forrás: bitinfocharts.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük