Dragonchain, a Disney blokklánca

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Dragonchain, a Disney blokklánca nyílt forráskódúvá vált. A Dragonchaint ugyanaz az a Disney vállalat fejlesztette ki, amely a Miki egér, Donald Kacsa és Plútó rajzfilm figurákkal lett híres. 

Dragonchain, a Disney blokklánca

MikiegérA Disney és a blokklánc szavak egy mondatban talán furcsán hangozhat. Jó azonban tudni, hogy a Disney mindig is az élen járt az új technológiák használatában. A Disney World vidámparkokban például már használják a MagicBand karszalagokat beléptetésre és hotelszoba kulcsként is valamint szuvenírt is lehet vele vásárolni. Egy olyan világban, ahol az új generáció egyre jobban kötődik a technológiához nagyon fontos, hogy naprakészek legyenek.
Nem először játszik a blokklánccal a Disney. A 2014-ben már szerveztek a floridai Disney Worldben blokklánc alapokon nyugvó házasságot valamint blokklánc Ki mit tudot is.

Mi is az a Dragonchain?

2016. október 2-án adták a nyilvánosság elé a Dragonchain nyílt forráskódját. Dragonchain blokklánc célja, hogy különböző vállalkozásoknak segítséget nyújtson, hogy nyomon követhessék bármilyen értéküket központi ellenőrzés nélkül. Mint ahogy a többi blokklánc, ez is tranzakciókat dolgoz fel és adatot tárol, de van amiben eltér például a bitcoin blokkláncától.

Blokklánc több pénznemben

A Disney blokklánca képes több pénznemet is kezelni. Ez talán a Dragonchain legizgalmasabb újítása. A blokklánc tervezetében szerepel ugyanis, hogy több pénznem kezelésére is képes. Egyszerre több pénznem is használható majd egymás mellett a hálózaton.Ez a funkció segíthet a Disneynek beárazni a termékeit és szolgáltatásait például a vidámparkba látogató turisták számára. Az is elképzelhető, hogy ez által szeretnének majd könnyebben növelni az érdekeltségeiket a külföldi helyeken.A Disney lépése tovább erősíti a blokklánc hasznosságát.

De egy Disneyhez hasonló céget vajon mi visz arra, hogy Blokkláncot építsen?

Az egyik lehetséges ok lehet, hogy a vidám parkokban játszható játékok pontjai követhetőek legyenek. Vagy elképzelhető, hogy saját pénzt akarnak kibocsájtani amit a létesítményeiken tudnak használni. Bármelyik eset is áll fenn az biztos, hogy a tranzakciókat zökkenőmentesebbé és biztonságosabbá tudja tenni a Disney a blokklánc alkalmazásával.

Egyelőre még nem látszik tisztán mi a blokklánc jövője a Disneynél. Lehet, hogy csak vállalati célokra fejlesztették ki, de az is lehet, hogy a Miki egér a jövőben a blokkláncról köszön majd vissza.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.