Dubaji luxusingatlanok bitcoinért

Két angol vállalkozó egy új luxusingatlan-komplexum létrehozásán dolgozik Dubajban. A vevői réteget pedig úgy célozták be, hogy a kriptopénz tulajdonosok is kedvükre költekezhessenek. A luxusingatlanok bitcoinért is megvásárolhatóak lesznek ugyanis majd a jövőben.

Luxusingatlanok bitcoinért

Az Aston Crypto Plaza projektet Michelle Mone bárónő és partnere Doug Barrowmen befektetők terelgetik a Knox Group befektetői csoport élén.  Michelle Mone bárónő az angol parlament tagja és nem mellesleg fehérnemű tervezéssel foglalkozik. Doug Barrowmen pedig befektető, az Aston Ventures kockázati tőkealap alapító tagja.


Az ingatlanprojekt kapcsán 1133 luxus lakást fognak majd építeni egy 22 hektáros területen, ahol minden szükséges szolgáltatás megtalálható majd. Így jár majd saját edzőterem és medence is a luxusingatlanokhoz. A lakások nem is kerülnek olyan sok pénzbe: a legolcsóbb lakásért 133000 dollárt kell majd fizetni, mely 33 millió forintnak felel meg. A legdrágább lakás pedig 379000 dollárba kerül majd. De ami a legérdekesebb, hogy a vételárat közvetkenül bitcoinban is ki lehet majd fizetni.

A mögöttes infrastruktúrát a BitPay segíti

A luxus ingatlanok bitcoinért is megvásárolhatóak lesznek majd, melyhez az infrastruktúrális hátteret a BitPay szolgáltatja. A BitPay ügyvezetője elmondta, hogy ma már az ingatlanvásárláshoz szükséges nagyobb összesegeket is pillanatok alatt ki lehet fizetni a blokklánc technológia segítségével. A tranzakció olyan gyorsan megvalósulhat, mint amennyi idő alatt átér egy elküldött email.

Luxus ingatlanok bitcoinért

A befeketető Barrowmen a Coindesknek elmondta, hogy úgy érzik most a legalkalmasabb az időpont a bitcoin befektetők számára, hogy a bitcoin befektetéseik egy részét téglára és habarcsra váltsák. Az ingatlan befektetések ugyanis hagyományos eszközként is jól teljesítenek a portfóliókban.

A lakásokat hamarosan a  weboldalon keresztül lehet majd lefoglalózni. Az első 150 lakást most 20 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni. Sőt, a legelső jelentkezők között majd kisorsolnak egy ingyenes lakást is. Az építkezés befejezése 2019-re várható a jelenlegi tervek szerint.

Bitcoinért lakásokon kívül számos más luxuscikket lehet már venni, ezeket a luxus cuccokat egy korábbi cikkünkben már bemutattuk.