Luxus cuccok bitcoinért – egy új milliomos réteg született

Bár a bitcoin 2009-es indulása utáni években még sokan nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget a kriptopénzek értékének, mára ez minden bizonnyal megváltozott. Csak egy év alatt hatszorosára nőtt az árfolyam. Ezzel pedig egy új milliomos réteg is született. 

Növekszik a kriptopénz felhasználók száma

Ahogy terjed a kriptopénzek népszerűsége a világban úgy válik egyre több üzlet is bitcoin vagy egyéb altcoin elfogadóhellyé. Mi is beszámoltunk már róla, hogy mennyi mindent lehet bitcoinért venni akár Magyarországon is. A bitcoin elfogadóhelyek száma pedig világszerte nő minden szektorban.

Hatszorosára nőtt a bitcoin árfolyama egy év alatt

Egy kutatás szerint akár 10 millió egyéni aktív kriptopénz felhasználó is lehet a rendszerben. Csak az egyik legnagyobb amerikai kriptopénz tőzsdén, a Coinbasen havonta egy millió új számlát regisztrálnak. Így nem csoda, hogy a luxusipar sem maradhatott ki a bitcoin boomból.

Luxus cuccok bitcoinért

Azok a bitcoin tulajdonosok akik kellően korán csatlakoztak a kriptogazdasághoz mára többszörösen megsokszorozhatták a pénzüket. Évekkel ezelőtt vásárolt vagy kibányászott bitcoin ára ma már 10 vagy akár 100-szorosát is érheti, attól függően mikor jutott az ember kriptopénzhez. Ezzel pedig egy teljesen új milliomos réteg kezdi el kinőni magát. Ezek a bitcoin tulajdonosok most már olyan luxuscikkeket engedhetnek meg maguknak, melyről korábban még csak nem is álmodozhattak.

Gyémántok bitcoinértA kriptopénzeket a mögöttük álló technológia miatt kedvelik sokan a luxusiparban. A digitális pénzek segítségével ugyanis könnyen és gyorsan lehet nagyobb összegeket relatív olcsó átutalni.

Műtárgyak – A londoni Dadianni Galéria megnyitotta a lehetőséget a bitcoin és altcoinok elfogadására. A galériában kortárs festők és szobrászok alkotásait lehet megvásárolni természetesen vaskos fontkötegekért vagy ha úgy tetszik kriptopénz byte-okért cserébe.

Ékszerek – Az 1946-ban alapított Reeds az egyik legnagyobb ékszer kereskedési lánc az Egyesült Államokban. Gyémántok, drágakövek és nemesfém ékszerek százai közül válaszhatnak a gazdag bitcoin tulajdonosok.

Vegyél lambot bitcoinértAutók – A luxus autómárkák gyártói is nyitnak lassan a kriptopénzek felé. Ha nem is közvetlenül, de egy kereskedő segítségével mindenki találhat magának megfelelő luxusautót. Legyen az akár Tesla vagy Lamborghini.

Rezidenciák  – Már mi is irtunk róla, hogy Jekatyerinburgban bitcoinért árultak egy lakást tavaly. Bár az a lakás nem számított luxus otthonnak, azért van a piacon miből választani a kriptopénz tulajdonosoknak is. Ezt a Miami házat például 6,5 millió dollárnak megfelelő bitcoinért is meg lehet vásárolni. De van aki csak azon keresett egy millió dollárt, hogy kriptopénzért cserébe adta el a házát.

Amennyiben luxus cuccokat akarunk vásárolni bitcoinért, a Bitpremier oldal minden bizonnyal a segítségünkre lesz. Itt tematikusan lehet kereseni a különböző luxus cikkek között és mindent bitcoinnal lehet kifizetni. Az oldalon keresztül kelt el a híres rapper, Notorius BIG egyik festménye is. Majdnem 3 bitcoint keresett egyik képével, ugyanis minő meglepetés, a rapper szabadidejében festeget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük