Ebben az országban börtönbe kerülhetsz, ha kriptopénzzel kereskedsz

Törökország elfogadta a Bitcoin- és kriptovaluta törvény tervezetét. Mi a következő lépés?

Törökország elfogadta a Bitcoin törvényt, ami szélsőséges esetben börtönbüntetést is tartalmaz

Törökország kriptovaluta törvénytervezetét elfogadta a Bizottság a Török Nemzetgyűlésben. A törvénytervezetet a következő hetekben tárgyalja a közgyűlés.

Az NTV hírei szerint a tőkepiaci törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely a kriptoeszközökre vonatkozó szabályozást is tartalmaz, elfogadta a Törökországi Nemzetgyűlés Tervezési és Költségvetési Bizottsága.

A régóta vizsgált javaslat a kriptovalutákra és a kriptovaluta szolgáltatókra vonatkozó rendelkezéseket tartalmaz. És emellett az ügyfelek esetleges kockázatokkal szembeni védelmét szolgáló előírásokat is.

Abdullah Güler, az AK Párt elnöke a Törökországi Nagy Nemzetgyűlésben az elmúlt hetekben tartott sajtótájékoztatón ismertette a részleteket. A javaslat a „Tőkepiaci Törvény módosítására irányuló javaslat” néven vált ismertté.

Güler kijelentette, hogy a bejelentett törvénytervezet először olyan fogalmak meghatározását tartalmazza a kriptoeszközök kapcsán, mint a pénztárca, a kriptoeszköz-szolgáltató és a kriptovaluta platform.

A törvényjavaslatban külföldi kriptovaluta tőzsdék is szerepeltek. Güler elmondta, hogy a külföldön működő kriptovalutatőzsdék, amelyek még nem alapítottak céget Törökországban, csak úgy működhetnek, ha először Törökországban alapítanak céget, és teljesítik a CMB által előírt engedély megszerzéséhez szükséges feltételeket.

Güler elmondta, hogy a CMB figyelemmel kíséri a kriptovaluta tőzsdék tevékenységét és kijelentette, hogy a törvényjavaslat szerint a kriptoeszköz-szolgáltatás engedély nélküli nyújtása a török ​​büntető törvénykönyv hatálya alá tartozó bűncselekménynek minősül. A büntetés 3-tól 5 évig terjedő szabadságvesztés lesz.

Jogosulatlan tevékenységért tehát börtönbüntetés jár! – szögezte le a párt elnöke.