Egy 100 milliárd dolláros eszközkezelő mémcoin indexet indított

A tőzsdén kereskedett alapjairól és Bitcoin ETF-ről ismert VanEck befektetési óriás a MarketVector „MEMECOIN” nevű mémérmeindex elindításával belevetette magát a mémérmék világába.

Megérkezett a VanEck mémcoin indexe

A VanEck új mémcoin indexe a hat legnagyobb mémérme teljesítményét követi nyomon. A mémcoinok a kriptovaluták egy olyan kategóriája, amelyet gyakran internetes viccek és kulturális referenciák ihlettek.

A MEMECOIN index egy módosított piaci kapitalizációval súlyozott index. Ez azt jelenti, hogy a résztvevő mémcoinok állománya a piaci érték alapján kerül az indexbe. A jelenleg a mémcoin indexben szerepelő hat mémérme mindegyikének súlyozása 30%-ban korlátozott. Ez a diverzifikáció segít csökkenteni a kockázatot ahhoz képest, hogy egyetlen mémérmét tartunk.

A két legnépszerűbb mémérme, a Dogecoin és a Shiba Inu nem meglepő módon 30,64%-os és 28,01%-os súlyozással kerültek az index első helyére. A maradék négy mémérme: Pepe 14,18%, a Dogwifhat 13,29%, a Floki 7,17% és a Bonk 6,21% az indexen belül.

A MarketVector mémcoin indexe, amely a MEMECOIN szimbólum alatt kereskedik, az alkotórészek teljesítménye alapján éves szinten akár 195%-ot is hozhat. Összehasonlításképpen a CoinDesk 20, amely a stablecoinok kivételével a 20 legnagyobb token hozamát méri, 97%-kal nőtt ugyanebben az időszakban, míg a bitcoin BTC Price BTC Price 123%-ot.

A CoinGecko szerint a mém érmék piaci kapitalizációja elérte a 51 milliárd dollárt. A MarketVector index pedig ebből mostantól 44,67 milliárd dollárt követ.

Egyes elemzők úgy vélik, hogy a mémérme-őrület folytatódni fog tovább a Solana alacsony díjai miatt, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kis fogadásokat tegyenek potenciálisan nagy nyereség reményében.