Egy aranyhal a kriptovilág új csillaga – 50 000 dollárral kereskedik

Egy aranyhal vajon túlszárnyalhatja az átlagos befektetőt a részvénypiacon? Úgy tűnik kisvártatva választ kapunk majd erre az abszurdnak tűnő, azonban igenis reális kérdésre. Adódott ugyanis, hogy egy tech-influenszer legújabb videójában tetemes összeggel ruházta fel kiskedvencét, aki ezek után hozzá is látott a kereskedéshez. 

Egy hörcsög után szabadon, nemde? A 2021-es év szenzációja volt a kis rágcsáló, becses nevén Mr. Goxx, aki azzal vált híressé, hogy rendkívül sikeresen bizniszelt a kriptókkal. Azóta sajnálatos módon már az örök vadázsmezőkre távozott, de elért teljesítménye (amivel maga mögé utasította az S&P 500-at és Warren Buffet-et is egy ponton) túléli őt.

Michael Reeves, aki hivatásos YouTuberként tevékenykedik, egy olyan automatizált rendszer hozott létre, amely által a Frederick névre keresztelt aranyhal tőzsdei kereskedő lett. Michael nem aprózta el a dolgot, hiszen nem kevesebb, mint 50 000 dollárt bízott a halra. Frederick, jó háziállathoz hűen, eleget tett gazdája kérésének és befektette az összeget – mindezzel hihetetlen hírverést generálva.

A kereskedés megkezdését jelző csengőszó után az aranyhal komoly döntés elé lett állítva – melyik értékpapírt válassza a 2 véletlenszerűen kiválasztott opció közül? Frederick azáltal nyilatkoztatta ki elhatározását, hogy akváriumának azon térfelén töltött hosszabb időt, amely részvénnyel jobban szimpatizált.

aranyhal kereskedő

 

Michael saját készítésű rendszere rögzítette a halhoz tartozó narancssárga pixelek elhelyezkedését s az összeg automatikusan befektetésre került, amint Frederick döntése véglegessé vált.

Frederick, az aranyhal vs. WallStreetBets

Michael úgy vélte aranyhala többre is képes s versenybe szállt a WallStreetBets nevezetű csoporttal. A notórius csapat egyébként azzal vívta ki a nagyközönség figyelmét, hogy mémcoinokkal csencselve kivételesen magas profitra tett szert.

Az influenszer egy hangulatelemző szoftver segítségével állapította meg, hogy a WallStreetBets tagjai mely értékpapírokat preferálják s lecsapott rájuk. 3 hónapnyi kereskedés után az aranyhal 1 007 dolláros nyereséget szerzett, míg a mém fanatikusok 6 091 dollár mínuszban voltak.

Továbbá, ami még inkább figyelemre méltó, Frederick még a Nasdaq-ot is lekörözte 13%-kal. A kis hal eredményei magukért beszélnek, de mielőtt még bárki is kereskedésre kényszerítené házikedvencét, valójában a projekt mögött álló rendszer érdemli az elismerést.