Egy bányászcég szerint gondok vannak az új Antminerekkel

A bitcoin bányászati cég, a Compass Mining nemrégiben azzal az állítással rukkolt elő, amely szerint három problémát is találtak a két új Antminer S19 bányászgépben. Ezeket a gépeket főleg bitcoin bányászatra használják. A cég szerint a problémák akár a gépek túlmelegedésével és teljes tönkremenetelével is járhatnak. A Compass Mining még március hatodikán tette közzé a posztját és az S19 90T és S19 XP Antminerek vásárlóit szólította meg. Azt nem zárták ki, hogy más gépek is érintettek lehetnek.

A Compass Mining szerint lehet, hogy csak nem volt szerencséjük

A felfedezett problémák a perifériás interfészvezérlő (PIC) hiányából, a laminált anyag helyett alumínium bevonat alkalmazásából, valamint az alkatrészek csak a lap egyik oldalára történő felszereléséből erednek. A PIC vezérlőket az elektronikában rendszerek vezérlésére, felügyeletére használják. Egy bányászgépnél a hashboardokkal való interfészelésre használják őket.

Ha ilyen nincs a gépben, akkor egyetlen egységként lehet csak meghívni a hashboardokat, nem külön-külön. Azaz a PIC hiánya az Antminereknél azt jelentheti, hogy ha egy hashboard tönkremegy, tönkremegy az egész egység. Az alumínium bevonat alkalmazása a hashboardoknál pedig azért jelent problémát, mert könnyen túlmelegedhet és így sokkal nagyobb esély lesz arra, hogy meghibásodik az egész gép.

A korábbi S19-eseket egyébként nyomtatott áramköri lapokkal látták el, ott nem volt ilyen kockázat a cég szerint. És nem csak a meghibásodás esélye nagyobb, hanem a karbantartása költsége is. Szóval a Compass Mining szerint az alumíniumra való áttérés súlyos hiba volt. Azt állítják, hogy először akkor vették észre a problémákat, amikor az amúgy is meleg Texas államban telepítettek S19 XP gépeket.

Ráadásul az alumínium bevonat bevezetésével nem járt együtt a váz módosítása, ami azt okozta, hogy sokkal gyakrabban lehetnek hibák a folyamatos hőkibocsátás miatt a vázon. Ezen pedig alapvetően a hűtéssel lehet csak javítani. Azt azért a poszt végén kiemelte a Compass Mining, hogy lehet, hogy az okozta a problémát, hogy ők még az első gyártási sorozatból rendeltek a Bitmaintől. Mert elég gyakran előfordul, hogy a következőkben gyártott gépeken már korrigálva vannak ilyen hibák.