Egy dél-koreai tengerparton már etherrel is lehet fizetni

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dél-korea egyik népszerű strandján már etherrel is lehet fizetni. Múlt héten a parton található üzletek bejelentették, hogy mostantól szívesen látják az ethereummal fizető nyaralókat.

A dél-koreai Busanban lévő Haeundae-gu strandjának látogatói már ethereummal is fizethetnek az összes tengerparti üzletben, állítja a ZDNet Korea.

A múlt héten a BITbeat blokklánc fejlesztő cég azt mondta, hogy a sikeres tesztek befejezése után elindította a Haeundae-gu strandon a kriptovaluta fizetési rendszert. A projekt célja az, hogy a fizetést még kényelmesebbé, átláthatóbbá és ami igazán fontos megbízhatóbbá tegyék. „Reméljük, hogy Haeundae-gu  strandján egyre többen fogják használni a kriptovalutákat a nyaralás alatti költekezésre. Megpróbálunk egy jobb virtuális valuta fizetési környezetet biztosítani” jelentette ki a BITbeat Group.

A tengerparton napernyők, nyugágyak, mentőmellények és szörfdeszkák is vásárolhatóak digitális valutával, de ha valaki a vízisportok szerelmese, azt is fizetheti kriptóval. Jelenleg ethereum és musiconomi token használható fizetőeszközként, mivel ezek az Ethereum blokkláncán futnak. Mindenféle tárcával lehet fizetni, amely támogatja az ERC20 tokeneket. A tengerparti üzletekben QR-kódok használatával lehet gyorsan és egyszerűen fizetni. A boltok egyébként bitcoint is elfogadnak. A BITbeat kijelentette, hogy a fizetés és a jegykibocsátás közötti időtartam várhatóan 5 és 10 másodperc, hiszen olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a QR-kód felismerésének ideje és az internet sebessége. Hozzátette a cég azt is, hogy a folyamatot egyszerűsítették, hogy megakadályozzák a hosszú várakozási időt a tranzakciók jóváhagyásakor. Dél-Korea azt reméli, hogy a koronavírus-járvány okozta károkat valamennyire enyhíteni lehet, ha kiaknázza a blokklánc technológia és a kriptovaluták nyújtotta lehetőségeket. A szöuli kormány tárgyalásokat folytat egy 400 millió dolláros blokklánc-alap létrehozásáról is, amellyel a Haeundae-gu strandhoz hasonló kezdeményezéseket támogatnák.

Dél-Korea ethereum fizetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.