Egy nagybank szerint a legtöbben már új eszközosztályként tekintenek a kriptovalutákra

A Deutsche Bank új felmérése szerint a válaszadók több mint fele azt várja, hogy a kriptovaluták, mint új eszközosztály jelennek meg és beépülnek a mindennapjainkba egy új fizetési módként. Ráadásul a válaszadók 10%-a arra számít, hogy a bitcoin ára év végére 75 000 dollár felett lesz.

Új eszközosztály születik a Deutsche Bank felmérése szerint

A Deutsche Bank több mint 3600 fogyasztó körében végzett, a héten közzétett felmérése a Bitcoinnal szemben a fogyasztói szkepticizmus csökkenését jelzi.

A márciusban készült felmérés szerint a válaszadók több mint fele (52%-a) gondolja úgy, hogy a kriptovaluták a jövőben fontos eszközosztállyá és fizetési móddá válnak. 2023 szeptemberében ez az arány kevesebb mint 40% volt még.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 40%-a biztos abban, hogy a bitcoin virágozni fog a következő néhány évben. 38%-uk azonban arra számít, hogy eltűnik majd. Ezen túlmenően, kevesebb mint 1%-uk tartja a kriptovalutákat csak egy múló szeszélynek, ami végül teljesen elhalványul majd.

Kevesebben várják a Bitcoin árfolyam csökkenését

Csökkent azon amerikai válaszadók száma a Deutsche Bank felmérésében, akik arra számítanak, hogy a Bitcoin 20 000 dollár alá csökkenne majd az év végére. Jelenleg egyharmaduk tartja ezt a nézetet, ami mutat némi csökkenést a januári 36%-hoz és a februári 35%-hoz képest. Ráadásul a válaszadók 10%-a arra számít, hogy a Bitcoin árfolyama BTC Price BTC Price 75 000 dollár felett zár majd az év végén.

A Deutsche Bank elemzői több olyan tényezőre hivatkoznak, amelyekről úgy vélik, hogy támogatni fogják a Bitcoin árfolyamát, ideértve:

  • a Bitcoin közelgő felezési eseményét,
  • a pozitív szabályozási környezetet,
  • a jegybanki kamatcsökkentéseket, valamint
  • azt a várakozást, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) jóváhagyja a spot Ethereum tőzsdén kereskedett alapokat is (Ethereum ETF-eket).

A szakértők is optimisták

Sokan arra számítanak, hogy a Bitcoin felezése és az azonnali bitcoin ETF-ek iránti növekvő kereslet együtt majd megemeli a Bitcoin árát.

A Coinbase kriptovaluta tőzsde arra számít, hogy a Bitcoin készleteket „agresszívebben vásárolják” majd fel ebben a ciklusban, mint az előzőekben.

A Skybridge Capital alapítója, Anthony Scaramucci kijelentette, hogy a bitcoin felezése még nincs beárazva a jelenlegi árfolyamba. Véleménye szerint a BTC-nek sokkal több felfelé mozgásra utaló mutatója van.

Az LMAX vezérigazgatója arra számít, hogy a Bitcoin jövőbeli ára hat számjegyű lesz.

Eközben a Bitwise hosszú távon „dühöngő” Bitcoin bikapiacot lát maga előtt, és megjegyzezte, hogy a közelgő áprilisi felezés lesz a legsikeresebb, amit eddig láttunk.