Egy sztárbefektető megmutatta, hogyan is működik a bitcoin lufi

A köztudottan bitcoin ellenes Peter Schiff szerint a Grayscale kriptopénz befektetési alap okozza jelenleg bitcoin lufit a piacon.

Az amerikai részvénykereskedő és média személyiség, aki az Euro Pacific Capital brókercég vezérigazgatója évek óta nagy ellenségként tekint a bitcoinra. Szerdán ismét a Twitteren fakadt ki a témában, ahol beszélt, a világ egyik legnagyobb befektetési alapja olajat önt a tűzre, ha a bitcoinról van szó.

Az üzenetének az alapja, hogy ismét megjelent egy új reklám a tévében, ahol a Grayscale befektetőknek arany helyett bitcoint ajánl.

Schiff ennek kapcsán arról beszél, hogy a mostani egyre magasabb bitcoin árfolyam okozója Grayscale, amely rengeteg pénz költ az a CNBC-n, hogy reklámokkal pumpálják a bitcoint a befektetőkhöz. A CNBC ezért folyamatosan bitcoinnal kapcsolatos műsorokat gyárt, csak pro-bitcoin vendégeket szólaltat meg és egyre magasabb árfolyam előrejelzéseket gyárt.

Peter Schiff

Elmélete szerint a Grayscale eladja a GBTC befektetési jegyeket (ami a Grayscalenél elérhető befektetési alaphoz tartozik, ami bitcoinba fektet),  beáramló pénzből pedig további bitcoinokat vesz, ezzel tovább hajtva fel a keresletet a bitcoin iránt, amit tovább erősít a CNBC-n futó reklámokkal. Ezzel pedig tulajdonképpen maga a Grayscale gerjeszti a bitcoin lufit a piacon.

A fricskát nem hagyhatta természetesen szó nélkül Barry Silbert, a Grayscale igazgatója sem. Silbert csak annyit mondott, hogy szerinte Peter Schiff ha úgyis szereti a régi dolgokat, akkor használjon telefon helyett táviratot és azon keresztül vegye fel a kapcsolatot a többi aranybogárral.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük