Egy titokzatos kínai bitcoin bálna számláján 90 ezer bitcoin jelent meg idén március óta

Az egyik kínai bitcoin fórumon röppent fel a hír, hogy az egyik bitcoin pénztárcán több, mint 90 ezer bitcoin jelent meg idén március óta.

Titokzatos kínai bitcoin bálna

A 1KAt6STtisWMMVo5XGdos9P7DBNNsFfjx7 számú tárcára összesen 93 947 BTC érkezett március vége óta. Emellett jelenleg is több, mint 85 ezer BTC van a számlán.  Ez mai árfolyamon számítva több, mint 650 millió dollárnak, forintban pedig 175 milliárd forintnak felel meg.

A kínai 8BTC bitcoin fórumon egy szervezet, a BABI Finance elemezte a tárca tranzakcióit. Arra jutottak, hogy a titokzatos kínai bitcoin bálna akkor vásárolt bitcoint jellemzően amikor esik az árfolyam (sicc!). Mára pedig a hatodik legnagyobb bitcoin tárca a hálózaton. Hozzátéve, hogy az első öt legnagyobb egyenlegű tárca mind-mind egy-egy váltóhoz tartozik…

Az adatok szerint a legtöbb bitcoin nagy összegekben érkezett a számlára, a második legnagyobb összeget a kínai Huobi tőzsdéről utalták át.

Azt nem lehet tudni, valójában kihez tartozik ez a bitcoin tárca, hiszen a pszeudoanonimitás a bitcoin hálózat egyik fontos tulajdonsága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük