Elcsaltak 100 millió dollárt, aztán leléceltek a Status alapítói?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nem találják a Status Network társalapítóit, akik a dühös befektetők szerint félrevezették őket egy 100 millió dolláros ICO-val.

A Selendy & Gay PLLC és a Roche Cyrulnik Freedman LLP ügyvédi irodák hétfőn levelet írtak a new york-i bíróságnak, melyben kifejtik, hogy „kimerítő erőfeszítéseket tettek” Jarrad Hope és Carl Bennetts, a Status társalapítóinak megtalálására, de az erőfeszítések nem vezettek sikerre. A Status Web3 alkalmazásokat épít, beleértve egy decentralizált csevegőalkalmazást és webböngészőt is. A levél szerint a befektetők aggódnak amiatt, hogy a Status társalapítói megpróbálnak eltűnni „az internet szürke ködjében”.

Az ICO befektetők már áprilisban benyújtották a panaszukat Hope és Bennetts ellen. Azt állítják, hogy a Status 2017. évi 100 millió dolláros ICO-je nem regisztrált értékpapír-értékesítés volt, és így ebből kifolyólag illegális tevékenység. A jogi anyag azzal érvel, hogy a Status megtévesztette a befektetőket azzal, hogy az SNT tokenje „hasznossági token” volt, és nem tartozik az amerikai értékpapír-törvények hatálya alá. A befektetők vissza akarják kapni pénzüket, plusz kártérítést is követelnek a sérelmük miatt.

Hope a Status társalapítója és vezérigazgatója. Ő volt a felelős az ICO értékesítés lebonyolításáért. Bennetts a cég másik társalapítója és kommunikációs igazgatója. Most sehol sem találják őket, és a befektetők ügyvédei azt kérték, hogy a bíró hívja fel Hope és Bennetts figyelmét erre a jogi ügyre.

Hope és Bennetts is jelen vannak a Twitteren

Hope nagyon aktív a közösségi oldalon, míg Bennetts tweetjei védettek; Bennetts valószínűleg a svájci Zug-ban tartózkodik a közösségi média helyadatai szerint.

Hope tweet-je:

Pontos tartózkodási helyük azonban nem ismert. A befektetőket képviselő ügyvéd szerint „már eddig is jelentős erőforrásokat” pazaroltak eredménytelenül a közösségi oldalak, blogbejegyzések, vállalati nyilvántartások és kormányzati nyilvántartások böngészésével, hogy megtalálják őket. Még magánnyomozót is felbéreltek, hogy nyomukra bukkanjanak. “A kitartó erőfeszítések ellenére a felperes nem lelt rá az egyik vagy másik alperes címére sem,” fejtették ki a new york-i bíróságnak írt levelükben.

A befektetők még azt sem tudják, hogy hol van a Status bejegyezve. A társaság bejelentett székhelye Zug, Svájc, de abban sem biztosak, hogy „a vállalat zugi címe alatt található-e egyáltalán bármilyen iroda vagy vannak-e alkalmazottak, vagy az csak egyszerűen egy vállalati levelezési cím”.

Szintén Hope tweetje:

A Status szóvivője nem kívánt nyilatkozni az ügyről. A szóvivő arról sem beszélt, hogy kapcsolatban áll-e a társalapítókkal.

A Status elleni pert áprilisban nyújtották be az úgynevezett „Red Wedding – Vörös Esküvő” csoportos kereseti panasz részeként. A több mint egy tucat országból származó 42 befektető, akiket ugyanaz a new york-i ügyvédi iroda – a Roche Cyrulnik Freedman – képvisel, áprilisban 11 pert indított a Binance, a Block.one, a Bitmex és sok más kriptotőzsde ellen. Mindegyik esetben azt állítják, hogy a befektetőket félrevezetik a nem regisztrált értékpapírok vásárlásakor.

Együttesen a perek több milliárd dollár értékű kártérítést követelnek az ICO-kban értékesített blokklánc-alapú tokenek miatt.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.