Elégette az XLM kínálat felét a Stellar, +16%-ot ugrott az árfolyam

A Stellar Fejlesztési Alapítvány (SDF) 55 milliárd XLM tokent vont ki végérvényesen a forgalomból. Az összeg a teljes kínálat felét jelenti. Az égetést Denelle Dixon CEO jelentette be a Mexikóban rendezett Stellar Meridian konferencián.

A 105 milliárd XLM tokenből 20 milliárd van piaci forgalomban. Az égetéssel az összkínálat 50 milliárdra zuhant.

“Nem is akartuk elégetni. Elkezdtünk kérdezősködni, ‘Mire van szükségünk?'” nyilatkozta Dixon a mintegy 200 résztvevőnek a konferencián. “Amennyire szerettük volna felhasználni a lumen tokeneket amit birtokoltunk, annyira nehéz volt a szabadpiacon értékesíteni azokat.”

Ezért döntött úgy a szervezet, hogy inkább eléget 55 milliárdot ugyanis azzal kalkulál, hogy a következő 10 évben ennyire lesz szüksége projektek megvalósításához és az adoptáció növelésére.

A bejelentés hírére szinte azonnal raliba kezdett az XLM token és 0.07 dollárról 0.08 dollárig emelkedett, ahol jelenleg is kereskedik.

Az Alapítvány papíron felel a teljes ökoszisztémát lefedő fejlesztésekért, adoptációért és a fejlesztői projektek támogatásáért. Jelenleg mintegy 30 milliárd XLM token áll az ellenőrzése alatt, amit különböző célokra osztottak fel. 12 milliárd megy például a fejlesztésekre és a szervezet támogatására. Az ökoszisztéma támogatására 2 milliárd XLM lett elkülönítve, ebből egymilliárd a token árfolyam támogatására és egymilliárd a digitális infrastruktúra kiépítésére. Az Alapítvány 10 milliárdot különített el beruházásokra, ebből 2 milliárd új projektek támogatására és 8 milliárd a vállalati Stellar blockchain projektek támogatására. Végül pedig az ügyfélszerzésre, marketingre 6 milliárd XLM áll rendelkezésre , ebből 2 milliárd marketingre és 4 milliárd az alkalmazások hirdetésére.

85 milliárdról 30 milliárdra esett az Alapítvány forrása az égetéssel

Az 50 milliárd XLM tokenkínálat pedig kódba lett vésve, ugyanis október 28-án felhagytak a tokeninfláció mechanizmussal.

Egy blogbejegyzésben azt is bejelentették, hogy az SDF nem fog több XLM tokent elégetni.