Elemző szerint akár 30 százalékot is eshet a Bitcoin

A bitcoin április óta láthatóan magára talált. Azonban az elmúlt hónapokban megállt az emelkedés és újfent elkezdett visszatekintgetni a 10 000 dollár alatti tartományba. Egy elemző szerint a közeljövőben akár 8000 dollárig is korrigálhat a vezető kriptovaluta, de a 7000 dollár se kizárt.

Az elemző az előrejelzését a bitcoin aranyhoz való kapcsolatára építi miután mindkettő elsősorban mint menedékeszköz és értékőrző terjedt el a befektetők között.

Nem sok jót ígér az elemző

A kriptokereskedő “il Capo Of Crypto” által megosztott tweetfolyam chartján az arany és bitcoin közötti hasonlóságot ábrázolja: majd az arany 2012 – 2013-as árfolyammozgását húzta a bitcoin idei teljesítményére egészen júniusig bezárólag.

A Bitcoin charton hasonló alakzat kirajzolódását véli felfedezni, mint ami a nemesfémet jellemezte a gazdasági válság utáni években. Szerinte több okból is medvésre válthatnak a piacok, de a legfőbb ok, hogy az átlós egyenes végén kezdett el az arany is zuhanni.

Ha a korreláció fennáll, akkor elsőként 9500 dollár alá eshet a BTC, majd meg sem állhat egészen 7500 dollárig. A jelenlegi árfolyamhoz képest ez 30 százalékos korrekciót jelentene.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük