Jön a bitcoin a Cosmos blokkláncára

A Nomic decentralizált, nem letétkezelő bitcoin-hídja hamarosan elérhetővé teszi a Bitcoint BTC Price BTC Price a Cosmos ekoszisztémája számára. A tervezett frissítést követően a Nomic DAO Foundation lehetővé teszi a BTC be- és kifizetéseket a Cosmos hálózatán.

A Nomic arra a problémára próbál megoldást adni, miszerint jelenleg nincsenek olyan zökkenőmentes, decentralizált módszerek, amelyekkel Bitcoint lehetne bevinni a Cosmos hálózatába. A vállalat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy digitális eszközeiket az nBTC-vel, egy IBC-kompatibilis tokennel hozzák be a Cosmosba. Ezzel a módszerrel megkímélik a felhasználókat attól, hogy Bitcoinjukat egy másik kriptovalutára kelljen átváltaniuk.

Ennek érdekében a Nomic hamarosan továbbfejlesztésre kerül. Ennek bekövetkezte után lehetővé válik a BTC be- és kifizetések az egész ökoszisztéma bármely platformjáról vagy láncáról.

A projektet a Nomic alapítója, a Turbofish mutatta be még korábban a Cosmos konferenciáján, a Cosmoverse-en. Matt Bell, a Turbofish vezérigazgatója elmondta, hogy a Nomic nBTC összekapcsolt láncának frissítése várhatóan október 30-tól lesz aktív.

A Nomic új nBTC-je hamarosan elindul az Osmosison, a Cosmos fő decentralizált tőzsdéjén, ahol a Bitcoin befizetése és kifizetése közvetlenül az Osmosis Zone alkalmazáson belül lesz lehetséges. Az Osmosis mellett a felhasználók már más alkalmazásokban, például a Kujiraban és a Levanaban is találkozhatnak a Bitcoinnal.

Míg a Cosmos ökoszisztémája a Bitcoinnak örülhet, addig a natív tokenje, az ATOM a cikk írásának időpontjában 7,3 dolláron állva, az utóbbi hét napban 10,5%-os növekedést könyvelhetett el a CoinMarketCap adatai szerint. Az érme a piaci kapitalizációja alapján a 26. helyet foglalja el a kriptovaluták rangsorában, viszont a kereskedési volumene 36%-kal csökkent a cikk írásától számítva az elmúlt 24 órában.