Elérte a 100 milliárd dollárt a DeFi-ben lekötött tőke

A DeFi piacon a teljes zárolt érték március 9-én elérte a 100,1 milliárd dollárt. Ezek a számok azonban még mindig elmaradnak a 2021. novemberi 189 milliárd dolláros rekordtól.

A Bitcoin BTC Price BTC Price iránti kereslet élénkíti a hangulatot a DeFi szektorban is, és március 9-én a blokkláncon zárolt érték már 100 milliárd dollár fölé emelkedett.

Nő a DeFi piacon zárolt vagyon

A DefiLlama adatai szerint a decentralizált pénzügyi protokollokban a teljes zárolt érték (TVL) elérte a 100,1 milliárd dollárt. Csak az elmúlt 24 órában több mint 10 milliárd dollárral nőtt a szektor. Ezek a számok azonban még mindig elmaradnak a 2021 novemberi 189 milliárd dolláros rekordhoz képest.

A Lido vezeti a slágerlistát 38,7 milliárd dolláros láncon zárolt befektetéssel. Ezt követi az EigenLayer staking ökoszisztéma, majd az AAVE protokoll 11,5 milliárd dolláros TVL-vel.

Közel két év után ez az első alkalom, hogy a DeFi TVL átlépi a 100 milliárd dolláros határt. A felfelé ívelő tőkebeáramlás a jelek szerint annak tudható be, hogy a kriptopiacokon visszatért a pozitív hangulat a spot Bitcoin ETF-ek januári indulása óta.

Bitcoin ETF áll a DeFi piac növekedése mögött

A Bitcoin ETF-ek iránti intézményi kereslet ezen a héten minden idők új csúcsára hajtotta a kriptovalutát, ami március 8-án meghaladta a 70 000 dollárt. A BitMEX Research szerint a Bitcoin ETF-ek vagyona ugyanazon a napon 28 milliárd dollárra nőtt a Grayscalen kívűli termékekben.

Az X-en (korábban Twitteren) pletykák keringenek arról, hogy a tőzsdén kívüli kereskedési platformok kifogytak a Bitcoinból, és nyilvános tőzsdékhez fordulnak az ügyfelektől kapott megbízások teljesítése érdekében. Az OTC kereskedési platformok általában nagy volumenű kereskedőket, többek közt az intézményi befektetőket szolgálják ki.

Számos központosított kriptotőzsde, köztük a Binance, a Coinbase, a Kraken és a Bybit is leállásokat tapasztalt, miután a Bitcoin átlépte a 60 000 dollárt. Ez a kereskedési volumen növekedése miatt történhetett. A Crypto.com vezérigazgatója, Kris Marszalek elmondta, hogy a tőzsde további 480 dolgozót vett fel kifejezetten a megugrott kereslet miatt.

Mivel nagyon nagy a kiskereskedelmi érdeklődés, és az árak nagyon gyorsan mozognak, az összes algoritmikus kereskedési cég jelentősen növeli a megbízások benyújtását és törlését, amelyeket pozícióik megőrzése érdekében el akarnak küldeni a kereskedési motornak

– mondta Ivo Crnkovic-Rubsamen, a dydx stratégiai igazgató és technikai vezetője.