Az égi vadászmezőkre távozott Kabosu, a Dogecoin és Shiba Inu mögött álló mémkutya

Elhunyt Kabosu, a „doge” mémet inspiráló shiba inu. Az interneten hatalmas népszerűségnek örvendő mémkutya több mint 17 éves volt.

Kabosu gazdája ma korábban egy blogbejegyzésben értesítette Kabosu rajongóit és tisztelőit az eb haláláról. A blogban ez állt: „Búcsúpartit tartunk Kabo-chan számára vasárnap, május 26-án. A Flower Kaori-ban lesz, a Kotsu no Mori-ban, Narita városában, 13 órától 16 óráig.”

2022 decemberében Kabosu gazdája az Instagramon közölte, hogy kutyája akut cholangiohepatitisben és krónikus lymphoma leukémiában, a rák egy fajtájában szenved. Miközben úgy tűnt, hogy Kabosu állapota javul a diagnózis után, elképzelhető, hogy idős kora nem tette lehetővé a teljes felépülést.

Kabosu mémlordokat megihlető ikonikus képe számos kriptoprojekt inspirációja lett. Ezek közül a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) számít a legnépszerűbbnek, de mások, például a Floki (FLOKI), a dogwifhat (WIF) és a Bonk (BONK) is hasonló tematikát követnek.

Bár Kabosu halála sokak számára szomorú pillanat, egy dolog biztos: emléke hosszú ideig – ha nem örökre – megmarad. Az egyik legikonikusabb kutya a közelmúlt történelmében, képe pedig mélyen bevésődött a kriptovaluta világába.

Vajon a Shiba Inu és a Dogecoin árfolyama megszenvedi Kabosu halálát?

A kriptopiac a bejelentés időszakában visszaesést tapasztalt, de valószínűleg nem Kabosu halála miatt. A napokkal ezelőtti piaci fellendülés ugyanis a spot Ethereum ETF körüli spekulációknak volt köszönhető, a legutóbbi esés pedig valószínűleg egy korrekció következménye.

A cikkírás pillanatában a Dogecoin (DOGE) árfolyama 3,5%-os növekedést mutat a napi grafikonokon, 5,66%-ot a heti grafikonokon és 8,19%-kal az előző hónapban. A Shiba Inu (SHIB) árfolyama ezzel szemben 0,19%-kal csökkent a napi grafikonokon, és 3,3%-ot az elmúlt héten.

Kabosu öröksége azonban túlmutat a jelenlegi piaci árfolyamokon. Az internetes kultúrában és a kriptovaluta világában betöltött szerepe vitathatatlan, a Kabosu képéből született „doge” mém, és maga a doge jelenség pedig valószínűleg még sokáig fennmarad.

Kabosu története azonban nemcsak a mémek és kriptovaluták világában jelentős, hanem az online közösségek és a digitális kultúra szempontjából is emlékezetes marad.

Kabosu halála egy korszak végét jelenti, de emléke örökké élni fog az internetes közösség szívében és a kriptovaluták világában.