Elon Musk, a Mars és a Marscoin

Úgy tűnik Elon Musk egyetért abban, hogy a Mars jövőbeli gazdaságának a kriptovalutákra kell épülnie. Bár Musk Marshoz kapcsolódó tervei kapcsán sokaknak feláll a szőr a hátán, a kicsit furcsa milliárdos nagyon komoly terveket szövöget egy Marson alapított várossal kapcsolatban. Mint arról már mi is írtunk korábban, a Tesla és a SpaceX atyja mindenét pénzzé akarja tenni, hogy elegendő vagyont gyűjtsön össze a szomszédos bolygón történő építkezéshez. A kriptovalutákkal kapcsolatban azonban úgy tűnik, még hadilábon áll.

A Twitteren aktívan jelenlévő Musk gyakran csúfot űz a kriptovalutákból, így igazából senki sem lehet abban 100%-ig biztos, hogy a világ második leggazdagabb embere kedveli a digitális pénzeket. Lex Fridman mesterséges intelligencia kutató nemrég egy tweetet posztolt, amelyben a neves szakember azt írta, hogy a Mars gazdasága a kriptovalutákon fog alapulni.

Többen azzal viccelődtek, hogy Elon Musk kriptopénze csakis a Dogecoin lehet, hiszen Musk többször viccelődött a a mémcoinnal. Az Elon’s World nevű szatirikus profil azt válaszolta, hogy a Marsra Marscoin kell. Erre maga Musk igennel válaszolt. Habár Fridman komoly szándékkal osztotta meg a posztot, az arra érkező válaszok inkább nevetségek voltak, így azt nem lehet tudni, hogy Musk valóban létrehozna egy új kriptovalutát, vagy sem. Korábban többször tweetelt ironikusan a bitcoinnal kapcsolatban is, mostanában azonban kezdi komolyan venni a témát. Nemrég a MicroStrategy vezérével folytatott mélyreható beszélgetést azzal összefüggésben, hogy a Tesla pénzét hogyan tudná bitcoinba fektetni. Tehát egyáltalán nem ostobaság azt gondolni, hogy a milliárdos vállalkozó egy saját kriptovaluta létrehozásán gondolkodik. Mint tudjuk Musk mindig tartogat számunkra meglepetéseket…