Elon Musk egy bódében húzta meg magát, amit ráadásul bérel

Elon Musk, a világ második leggazdagabb embere a lakhatás egyik legolcsóbb alternatíváját választotta. Az 50 éves férfi a SpaceX texasi bázisa mellett egy 37 négyzetméteres bódéban lakik.

Sokan azt gondolnák, hogy Elon Musk egy gyönyörű, tágas, minden igényt kielégítő házban lakik. A valóság azonban teljesen más. Az amerikai Teslarati cikkéből ugyanis kiderült, hogy az 50 éves férfi, miután elhagyta Kaliforniát, hogy a SpaceX bázisa mellett telepedjen le a texasi Boca Chicában, úgy döntött, hogy egy mindössze 37 négyzetméteres, 50 ezer dollárt érő bódéban fog élni. A poén az, hogy még ezt a könnyűszerkezetes házikót sem vásárolta meg, hanem a SpaceX-től bérli.

Boxabl, az új otthon

Maga Musk volt az, aki még június 9-én a Twitteren felfedte új lakásának első részleteit, ráadásul “gyönyörűnek” nevezve azt. Most kiderült, hogy ez a mesés otthon egy összecsukható box, amelyet a Las Vegas-i székhelyű Boxabl cég gyárt, és amelynek telepítése mindössze egy napot vesz igénybe. A pletyka valóságtartalmát bizonyítja egy videó, amelyet a Boxabl tavaly november 25-én tett közzé a YouTube-on, amelyben az egyik alapító, az olasz-amerikai Galiano Tiramani azt állítja, hogy Boca Chicában egy “szigorúan titkos” ügyfél nevében szerelt össze a cég egy házat. Mellette, a bejárati ajtón egy nagyméretű poszter látható, amely egy felszállóban lévő Falcon 9 rakétát ábrázol.

Amint az alaprajzból látható, a Boxabl nem más, mint egy stúdió apartman, amelyben a fő helyiség egyszerre szolgál konyhaként, nappaliként és hálószobaként. Semmiben sem különbözik a világ több millió külföldön élő diákjának és fiatal munkásának szerény lakásától, akik most azzal büszkélkedhetnek, hogy a bolygó második leggazdagabb emberéhez hasonló otthonban élnek. Ki gondolta volna? És lehet, hogy ez még nem a történet vége. Márciusban a Boxabl nyilvánosan felajánlotta, hogy segít illusztris ügyfelének felépíteni a jövőbeli Starbase várost.

A takarékoskodás fura módja

Musk 2020 májusában döntött úgy, hogy takarékoskodik, és az összes pénzét a Mars kolonizálására fordítja. Nem sokkal később megszabadult az összes tulajdonában lévő otthontól: hét álomlakásától Bel Air és San Francisco között. Június 9-én egy tweetjében azt írta, hogy a San Franciscótól nem messze lévő, Hillsborough-ban, a Crystal Springs Road 891. szám alatt található pompás villát nem adja el. Meglepő azonban az, hogy nem egy nagyobb otthon választott, amelyben elférne menyasszonya, Grimes és legkisebb fia, X Æ A-Xii, akik jelenleg az 500 kilométerre lévő Austinban élnek. Ez nagy távolságnak tűnhet, ám a vállalkozó számára nem probléma, hiszen magánrepülőgépével utazik, még a rövidebb utakra is. Szóval ennyit a takarékoskodásról és a bitcoin környezetre gyakorolt negatív hatásáról…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.