Elrajtolt a Fidelity Investments kriptoüzletága

Elindult a Fidelity Investments kriptókkal foglalkozó részlege, a Fidelity Digital Assets. A cégcsoport, a negyed éve indult üzletága mellett, már jó ideje segíti az alapkezelő és privát vagyonkezelő ügyfeleit a kriptós letétkezelésben és kereskedelemben.

Medvepiac – Milyen medvepiac?

Tom Jessop, a Fidelity Digital Assets vezetője nemrég azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy a kriptotél semmilyen formában nem befolyásolta az új vállalati egység működését. Hozzátette, a gyenge árak nem játszottak közre a vállalat által kínált kriptovaluták intézményi befektetői fogadtatásában.

“Az eseményeket vizsgálva kijelenthető, az áraknak nem volt hatásuk. Ha a piac szárnyalásakor indítottál volna egy kriptoalapkezelőt, akkor az most nagyon fájna.” – nyilatkozta Jessop március 8.-án, egy évvel a Fidelity Investments kriptovaluta kezelői és kereskedési osztályának bejelentése után.

A múlt évi bejelentés óta továbbra is a medvepiac dominál. A tavalyi év eleje óta a bitcoin több mint 80%-ot vesztett értékéből, a mutatvánnyal 20 000 dollárról (5.4 M Ft) egészen 3 978 dollárig (1.1 M Ft) esett.

BTCUSD*USDHUF YTD forintban | TradingView

Ugyan 2019-re az árak stabilizálódni látszanak a 3300 és 4000 dollár közötti tartományban, de a Fidelity által kiszolgált tradicionális intézményi befektetők, még mindig erősen óvakodnak a kriptovaluta befektetéstől. Ez részben a bitcoin és az altok erős volatilitásának köszönhető, nem ritka, hogy egy nap alatt 10%-ot erősödik vagy zuhan egy coin pár óra leforgása alatt.

A mágikus szó: kivárás

Jessop elismerte, a befektetők még mindig kivárnak a kriptókkal kapcsolatban. Viszont hozzáteszi, az érdeklődés tagadhatatlan a nagybefektetők részéről arra, hogy hosszútávú coin portfóliót építsenek ki. Sokak szerint a kriptopénzek megbízható és értékálló befektetések a piaci válságok időszakában, megint sokan szimplán egyszerű spekulációs eszközként tekintenek rájuk. Jessop szerint:

Az intézményi befektetők ugyanakkora bátorságot mutatnak beszállni, mint amikor az árak az egekben jártak. El fog jönni az időpont, amikor megéri belépni a piacokra. De egy token esetében az emberek nem akarnak sietni, még akkor sem, ha az árfolyama csúcsokat dönt.

A Fidelity, hogy megbizonyosodjon az érdeklődés fenntarthatóságáról, több mint 450 intézményi befektetőt kérdezett meg, köztük a leggazdagabb alapkezelőket és befektetési alapokat. Az eredmény szerint a megkérdezettek 22%-a már rendelkezett kriptovalutákkal és terveik szerint a jövőben megdupláznák befektetéseiket.

Ha eleged van az internetes hirdetésekből. Már több mint 20 millióan töltötték le a Brave böngészőt.

A Fidelity Digital Assets az ilyen nagyhalakra specializálódva segíti a befektetést, kereskedelmet és a letétkezelést a platformján. Jessop elmondása szerint a cégcsoport tovább folytatja a terjeszkedést a szektorban, illetve tervezik újabb kriptopiacok feltérképezését, de ehhez még több edukációs segítséget kell biztosítania az ügyfeleinek.

A Fidelity kriptopiaci megjelenése komoly fordulópont a szektorban, sokan egy fenntarthatóbb növekedési pálya kialakulását és szabályozottabb befektetési kultúra elmélyítését várják a cégtől. A 72 éves családi vállalkozás nyugdíjalapokat és befektetési alapokat kezel, több mint 50 000 alkalmazottja van és az általa kezelt eszközvagyon értéke eléri a 2460 milliárd amerikai dollárt (670 000 Mrd Ft).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük