Az EOS továbbra is az első a kínai blokklánc értékelő listán

Kína Információs és Iparfejlesztési Központja (CCID) újra kiadta a Globális Nyílt Blokklánc Technológia Értékelő Indexét (angol rövidítéssel GPBTAI). A listát már május óta havonta közlik minden hónap végén: most 34 blokklánc projektet értékelt benne a szervezet. A múlt hónaphoz képest csak egy új jövevény, az Ontology került fel a listára.

Továbbra is az EOS a győztes, de az Ethereum sincs elmaradva a kínai blokklánc rangsorban

Az EOS immár egyhuzamban hetedjére dominálja a listát. A második helyre felkerült Vitalik Buterin Ethereumja, ami bár az alkalmazhatósági indexben magasan vezet (itt 28,8 pontot ért el), az alap tech-indexben elmarad az EOS-től.

A CCID egyébként először májusban tette közzé a sorrendet, azóta pedig folyamatosan frissítették azt. A rangsor felállításának alapvető procedúrája nem ismert. Azt a nyilvánossággal is megosztják, hogy három indexet használnak a besorolás elkészítésééhez – technológiai alapok, használhatóság és kreativitás -, aminek összegzéséből áll össze a végső lista.

Érdekes mondjuk az, hogy a kriptovaluták ősatyja, a Bitcoin valahol a lista második felében kapott helyet és a frissben a 18. pozíciót szerezte meg.

“Az EOS a legelső 156,1 ponttal. Az Ethereum csak a második helyet érte el 136,4 ponttal” olvasható a hivatalos közleményben. “A GXchain megelőzte a BitShares-t a harmadik helyért 117,5 ponttal, a BitShares pedig tavalyhoz képest öt teljes helyet zuhant, így most csak a nyolcadik helyen zárt. Komodo, Ontology, NULS, Nebulas, BitShares, NEO és a Steem megosztottan foglalják el a negyediktől a tizedik helyeket. A Bitcoin továbbra is a lista közepén 96,1 ponttal.”

Az EOS továbbra is az első a kínai blokklánc értékelő listán
Forrás: CCIDNET

Egy új projekt, az Ontology is felkerült

Az Ontology (ONT) az egyetlen új belépő a listán. A Jun Li által alapított vállalat egy kínai nyílt blokklánc projekt, amely a CCID szerint “az új VBFT konszenzus algoritmuson alapul” ami azt jelenti, “a nyílt lánc kereslet függvényében tud blokkokat generálni második szintű tranzakció megerősítéshez”.

“A mainnet 2018 júniusában indult el, azóta pedig kiemelkedő munkát végeztek: ezt főként a tech és felhasználhatósági index magas értékei mutatják. Összességében pedig 112,6 pontot értek el, amivel azonnal a negyedik helyre kerültek fel” hívta fel rájuk külön a figyelmet a CCID.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük