Érdemes még mindig vásárolni a japán bitcoinból, a Jasmyból?

Miközben a bitcoin értéke BTC Price BTC Price  rekordszint közelében mozog, a legtöbb befektető azon töri a fejét, hogy vajon milyen kriptóból érdemes egy ennyire jó időszakban vásárolni.

Az előző hetek során számtalan kereskedő tette le a voksát a “japán bitcoinként” is emlegetett Jasmy mellett. A Jasmy így mindössze 30 rövid nap leforgása alatt képes volt 300 százalékos hozamot elérni.

Ami még ennél is lenyűgözőbb, hogy míg február 1-jén még mindössze 240 millió dollár volt a JASMY mérete, mostanra már meghaladja az 1 milliárd dollárt.

Azonban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon egy ekkora futam után továbbra is megéri még vásárolni a japán kriptóból?

Mit tud a Jasmy amiért ennyire népszerű?

A Jasmy egy ERC-20 token ami az Ethereum hálózatát használja, és 2021. február eleje óta elérhető.

A listázás időzítése mesteri volt, hiszen pont a legnagyobb bikafutam kellős közepén jelent meg a Jasmy. Ezért csupán néhány hónap alatt elképesztő növekedést lehetett látni. Míg eleinte mindössze 0.6 dolláros értéken mozgott a Jasmy, májusra már 4 dollár fölött lehetett csak vásárolni belőle.

A sikert azonban szakadás követte, így 2021 szeptemberére már 99 százalékkal alacsonyabb áron, csupán 0.01 dollárért lehetett vásárolni belőle.

Most azonban úgy néz ki külső és belső tényezők miatt egyaránt ismét az élvonalba kerülhet a japán bitcoin.

Külső tényezők között a legnagyobb szerepe Japán kormánynak van, hiszen az ország vezetése úgy döntött, enyhítenek az eddigi szigorú kriptoszabályozáson.

A projektben rejlő lehetőségeket jól szemlélteti, hogy mostanra a készítők partneri szerződést kötöttek a Panasonic, VAIO és a Transcosmos vállalatokkal.

Röviden összefoglalva a Jasmy egy japán cég, amelynek elsődleges célja, hogy a felhasználókat felruházza az IoT adataik kezelésének lehetőségével.

Az IoT az Internet of Things rövidítése, és lényegében minden okoseszközt magába foglal.

Ezeket a Jasmy hálózata biztonságosan tárolja, és bármilyen beazonosítható információ nélkül egyes részeit vállalatok számára továbbítja.

Maga a cég már 2016-ban elindult több korábbi Sony fejlesztő vezetésével, akik szinte azonnal a blokklánc-technológiában rejlő lehetőségeket kezdték kutatni.

Mire számíthatnak a befektetők a jövőben?

Technikai oldalról egy aranykereszt alakult ki február 24-én, amit aztán elképesztő futam követett. Azonban a konvergencia divergencia mozgóátlag (MACD) alapján úgy tűnik 4 órás bontásban a lendület fogyatkozik.

Komoly aggodalomra azonban talán még nincs ok, hiszen a relatív erősségi index (RSI) állása továbbra is az egészséges zónában tartózkodik.

Korábban ugyan még a maximális 100-as szintet is megközelítette, jelenleg azonban ismét a 60-as értéknél áll.

Amire a befektetőknek most figyelni kell az pozitív irányban a 0.024 dollár, ami napokkal ezelőtt elutasításra került. Amennyiben ismét ez következik be, úgy egy nagyobb korrekció is benne lehet a pakliban.

Ellenkező irányban a 0.019 dolláros érték lehet izgalmas, hiszen amennyiben ez alá süllyed a Jasmy értéke, úgy akár egészen a 0.014-0.16 dolláros szintig is jöhet egy szakadás.

Összességében szép jövő elé néz a token, amelyet külső és belső okok egyaránt igazolnak, viszont a rapid növekedés miatt érdemes lehet óvatosnak lenni.

Mit érdemes még venni a Jasmy mellett?

A Jasmy kétségtelenül egy izgalmas befektetési lehetőségnek ígérkezik, ennek ellenére több olyan projektet is lehet találni, melyekkel még a Jasmy-nál is magasabb hozamot lehet elérni.

Írásunk további részében két olyan tokent is mutatunk, amikkel az időben csatlakozók akár 1000 százaléknál is magasabb hozamot tudnak majd elérni.

Napok maradtak már csak a Meme Kombat előértékesítéséből

Az előző hónapok egyik legizgalmasabb előértékesítése egyértelműen a Meme Kombat volt.

Köszönhetően az aktív és passzív bevételszerzés lehetőségének, továbbá a projekt virális jellegének, hatalmas sikereket érhet el az ERC-20 MK a listázást követően.

meme-kombat-hogyan-mukodik

Ennek kapcsán azonban a legfontosabb amit tudnod kell, hogy már csak 2 napod van a csatlakozáshoz. Ezt követően az MK valószínűleg több kriptotőzsdén is elérhetővé fog válni, és az értéke a sokszorosára emelkedik.

A Meme Kombat legfontosabb részét a mesterséges intelligenciával támogatott harci aréna alkotja. Ebben összesen 11 mém token kabalája méri majd össze erejét, amire a felhasználók MK segítségével tudnak majd fogadásokat kötni.

A harcoknál nem kizárólag a nyertesre, hanem akár egyes részletekre is fogadásokat köthetsz. Arról nem is beszélve, hogy az összecsapásokat élőben is tudod majd nézni.

A készítők továbbá gondoltak azokra is, akiket a fogadások kevésbé hoznak lázba. Nekik módjuk lesz lekötni a megvásárolt MK-t, amivel magas éves jutalmat érhetnek el.

Izgalmas tulajdonsága továbbá a Meme Kombat világának, hogy a stakelési jutalmakat off-chain is fel lehet majd venni. Amennyiben így teszel, úgy nem lesz szükség semmilyen gázdíj megfizetésére.

A Meme Kombat csapata mostanra több mint 10 millió dollárt tudott gyűjteni, azonban számos szakértő szerint ez még csak a kezdet.

A 30,000 feliratkozóval rendelkező Jacub Bury szerint például az MK mérete könnyedén elérheti a közeljövőben a 100 millió dollárt is.

Ha jó lehetőséget keresel, ezt kár lenne kihagyni.

Hódítsd meg Középföldét a SMOG segítségével

A SMOG a Solana mém kriptók sikerét folytatva készül a BONK nyomdokaiba törni.

Erre minden esély meg is van, hiszen a készítők egy szinte példátlan akció keretén belül napi, heti és havi airdropok segítségével minden lelkes követőjüket kriptóhoz juttatják.

Egy izgalmas pontozási rendszeren keresztül így bárki SMOG-hoz juthat néhány egyszerű feladat elvégzésével. Ezek között megtalálható a csatlakozás a Smog Discord csatornájához, vagy éppen a készítők X oldalának a követése.

Minél több feladatot és minél gyorsabban teljesítész, annál magasabb pontot érhetsz majd el. Végezetül ennek arányában juthatsz majd hozzá az aktuális airdrop egy részéhez.

Szintén érdemes még kiemelni a SMOG listázását.

Bár semmilyen előértékesítésre nem került sor, ennek ellenére szinte pillanatok alatt jutott el a projekt a 100 millió dollárt megközelítő méretig.

Ezzel a futammal az első befektetők elképesztő hozamhoz juthattak, azonban sokak szerint az első sikereket további rally követheti hamarosan.

Végezetül arról sem feledkezhetünk meg, hogy bár a SMOG a Solana hálózatát használja, vásárlásra ETH-val is lehetőség van.

A Smaug a sárkányról mintázott token előértékesítésének weboldalán keresztül az ETH wormhole használatának köszönhetően Ethereummal is mód nyílik a vásárlásra.

Sőt, ha nem rendelkezel ETH-val, abban az esetben akár bankkártyát is használhatsz a csatlakozás során.

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**