Esküdteket keres az Aragon platform a decentralizált bíróságaira

Az Aragon blockchain startup elkezdett esküdteket felvenni a decentralizált bírósági rendszerének indulása közeledtével.

Az Aragon közösség tagjai ma délutántól tudják átváltani az ANT tokenjeiket a frissen generált Aragon Network Juror (ANJ) tokenekre, amiket stakelésre lehet használni a vitarendezési platformján. A váltás egészen február 10-éig elérhető lesz, akkor indul ugyanis az Aragon Court decentralizált bírósági rendszer, ami felelni fog az ügyeket tárgyaló bíróságok esküdteinek kiválasztásáért.

Az Aragon adja a keretét és eszközeit a decentralizált autonóm szervezetekhez (DAO), legyen szó többlépcsős struktúrákról több ezer felhasználónak, vagy egyéni, 1-2 fős projektekről. A bírósági rendszere szubjektív vitákat fog kezelni és mint ilyenek, emberi esküdtek véleményét igényli.

Bárki lehet esküdt akkor, ha rendelkezik legalább 10 000 ANJ tokennel. Az esküdtekhez kerülő ügyeket véletlenszerűen választják, bár igaz, minél több ANJ tokennel rendelkezik az esküdt, annál több ügyet kap. Az ügy elbírálásáért az esküdtek tokenjutalomban részesülnek.

Az esküdtek a döntéseiket függetlenül hozzák meg, csak a többi esküdttel és az ügyben érintettekkel osszák meg döntésüket.

A háromfős esküdtszékeknél a másik kettő döntése ellen szavazó esküdt elveszti az ANJ tokenjeit, amit a nyertes esküdtek kapnak meg. Ez a rendszer ösztönzi az esküdteket a helyes döntés meghozatalára.

Miután elindul az Aragon Court megszűnik az ANT és ANJ fix átváltási árfolyama. Helyette dinamikusan fog változni attól függően, hogy hány ANJ token aktív az ökoszisztémában. Amennyiben túlságosan alacsony az ANJ tokeneket száma, akkor az átváltási ráta is esni fog.

Az ANT tokenek ára a bejelentés hatására 11%-ot erősödött és pillanatnyilag 0.46 dolláron kereskedik. Ez annyit jelent, hogy aki esküdt akar lenni, mintegy 46 dollárt kell hogy összegyűjtsön.

Az Aragon az egyik legkorábbi Ethereum DAO projekt, még 2016-ban indult. Az Aragon konszenzus protokolljával a Polkadottal nem mindenki elégedett, múlt év áprilisában fejlesztők egy csoportja a frissítését javasolta. Ezt azonban a tokentulajdonosok elutasították, mert szerintük ezzel egy újabb Ethereum riválist hoznának létre.

ANT tokeneket a Bitfinexen lehet vásárolni dollárért, etherért és bitcoinért.