Ethereum bányászok elkezdték a gas korlát kapacitásnövelését

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Ethereum bányászok elkezdték felemelni a hálózati kapacitást 13 millió gas-ra. Így végre eltávolodhatunk közel egy éven át alkalmazott 12,5 millió gas korláttól.

A Bitfly, az egyik legnagyobb bányászati pool, az Ethermine anyavállalata a mai napon bejelentette:

“Követve a Berlin hard forkból származó hatékonyság növeléseket, úgy gondoljuk, hogy biztonságosan meg lehet emelni az Ethereum gas korlátot 12 500 000-ről 15 000 000-re.”

Mint a fenti képen látható, a jelenlegi gas korlát 13 millió az Etherstats szerint, ami arra utal, hogy a bányászok már elkezdték megszavazni az emelést.

A bányászok csupán 51%-ának kell szavaznia a magasabb határértékre annak megváltoztatásához. Ezzel tehát a teljes kapacitást tervezetten 17%-kal lehet megnövelni.

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin javaslata szerint növelni kell a blokk-kapacitást 15-20 millió gas egységre. A hónap elején sikeresen lezárult Berlin upgrade számos gas költség kalkulációt megváltoztat, és az upgrade a hálózatot is jobban védi a DDoS-támadásoktól.

Az upgrade elvégzése után a felhasználók a díjak jelentős megemelkedéséről panaszkodtak. A költségek mintegy 14 000 etherrel nőttek 30 millió dollár értékben, amelyet a bányászoknak kellett megfizetni

Ez a kismértékű kapacitásnövekedés némileg enyhítheti ezt a költségnyomást. Azonban az valószínűtlen, hogy a dinamikát túlságosan megváltoztatná, különös tekintettel arra, hogy egyes gas számítások háromszorosára nőttek.

Nagyobb változás jöhet ezen a nyáron, amikor az EIP1559 elfogadásra kerül. Ez a módosítás új algoritmust hoz létre, amelynek célja az alapdíj megfelelő mértékű meghatározása ahhoz, hogy a hálózat kapacitása 50% legyen.

Ez egy nagyon új dolog az egész kriptotérben, ezért meg kell nézni, hogy mit jelent a gyakorlatban. Abban bíznak, hogy az majd megszünteti a bányászok ösztönzését a díjak mesterséges emelésére.

Mivel potenciálisan csak két hónap van hátra az eseményig, ez a kapacitásnövekedés némi könnyítést adhat majd a hálózatnak, mivel azután több tranzakciót lesz képes befogadni.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.