Az Ethereum 2017-es fejlesztési terve: jön a Metropolis

Az Ethereum az egyik legjobban teljesítő digitális platform az évben. A okos szerződések révén a hálózat népszerűsége gyorsan nő a kereskedelmi szektorban. Most az alapító megosztotta az Ethereum 2017-es fejlesztési tervét.

Jó évet zárt az Ethereum

Jól megy az EthereumnakMárcius 13-án az ether ára elérte a 30 dollárt, ami akkor még rekordnak számított. Ez időtájt látott napvilágot az Ethereum Vállalati Szövetség (Enterprise Ethereum Alliance) híre. Ehhez olyan neves cégek csatlakoztak, mint a Microsoft, a JP Morgan és az IBM. Azóta az Ethereum árfolyam már az 50 dollárt is elhagyta, mellyel több mint 60 százalékos emelkedést produkált a legutolsó rekord szintről számítva.

A gyors piaci növekedést, a piaci kapitalizáció bővülését és a fejlődő Ethereum közösséget értékelte Hudson Jameson. Az Ethereum társalapítója és az Ethereum Alap egyik tagja megosztotta, hogy mi vár az Ethereumra 2017-ben.

Nyilvános az Ethereum 2017-es fejlesztési terve

Az elmúlt két évben, az Ethereum fejlesztők a rugalmasság és használhatóság maximális kihasználására törekedtek. Az első kiadás, a Frontier volt. Ebben a fejlesztőket és a különböző vállalkozásokat kértek fel a hálózat tesztelésére és a valós életben felmerülő problémák azonosítására. A második generáció, a Homestead 2016 márciusában jelent meg, ekkor csatlakoztak a hálózathoz az igazán nagy nevek, mint például az IBM is.

Jameson most úgy nyilatkozott, hogy a következő 3-6 hónapban fog megjelenni az Ethereum platform új verziója, a Metropolis. Az új protokoll még nagyobb szabadságot ad a fejlesztőknek.

Ethereum MetropolisA frissítéssel olyan okos szerződéseket hozhatóak majd létre, melyeknél a díjak automatikusan, manuális jóváhagyás nélkül rendeződnek a hálózaton.

A jövőben hozzáadnak egy olyan biztonsági lehetőséget, mely révén RSA azonosítás segítségével is hozzá lehet majd férni a számlához egy privát fejlesztésű blokkláncon. Ez többek között a raktározási és szállítmányozási cégek számára lehet kedvező hír és mindenkinek aki RSA azonosítást használ.

A zk-SNARKS algoritmusnak köszönhetően teljes mértékben titkosíthatóvá válnak majd a tranzakciós adatok. Eszerint a tranzakció hitelesítői semmilyen további információval nem rendelkeznek a küldő vagy fogadó félről. Enélkül is eldönhetik ugyanis majd, hogy a tranzakció valós vagy hamis. Ez az újjítás felkeltheti majd még jobban a nagyvállalatok érdeklődését, amelyek sokszor azért idegenkednek a megosztott főkönyv alapú blokklánc technológiától, mert félnek, hogy az üzleti titkaik kerülnek ki a hálózatra.

A javasolt fejlesztés következtében az Ethereum ökoszisztéma további terjedését várják, mert ezáltal még automatizáltabbá válhatnak a tranzakciók az Ethereum blokkláncon. Reményeik szerint további nagyvállalatok csatlakoznak majd a hálózathoz és fejlesztik saját decentralizált alkalmazásaikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük