Ethereum fejlesztők reagáltak a beacon chain bakira

Az Ethereum fejlesztői alkalmazás frissítéseket adtak ki az beacon chaint sújtó közelmúltbeli finalitási problémák megoldására és a hálózat stabilitásának helyreállítására. A javításokat a Prysm és a Teku Ethereum kliensek számára adták ki, lehetővé téve számukra, hogy frissítsék rendszereiket. A beacon chain hálózatban csütörtökön és pénteken is tapasztaltak blokk véglegesítési problémákat.

“A kliensek sokféleségének köszönhetően nem minden kliens implementációját érintette ez a rendkívüli negatív szcenárió. Miután minden kliens utolérte magát, a hálózat újra véglegesedett.” – írta az Ethereum Alapítvány egy blogbejegyzésben.

Ethereum javítás

Az Ethereum Alapítvány szerint a véglegesítési problémák gyökérokát még vizsgálják, de “úgy tűnik, hogy ezt a konszenzusréteg néhány kliensének nagy terhelése okozta, amit viszont egy rendkívüli forgatókönyv okozott“.

Arnold Toh, blokklánc elemző szerint “Az Ethereum közössége időben reagált, és ez mindenképpen jó jel a blokklánc további fejlődése szempontjából”. Ugyanakkor a véglegesítési problémák éles emlékeztetője annak, hogy az Ethereum beacon chaint még tovább kell fejleszteni és javítani, a munka tehát nem állhat le.

Ethereum beacon chain véglegesítési problémák

Az Ethereum beacon chain hálózaton ezen a héten kétszer is kiesést tapasztaltak a felhasználók. Az első eset miatt a hálózat körülbelül 25 percig nem véglegesítette a blokkokat, a második kiesés pedig több mint egy órán át tartott. A Beaconcha.in adatszolgáltató szerint pénteken az Ethereum 200,750-től 200,758-ig tartó epochában jelentősen csökkent a beérkezett igazolások száma. Ezek a technikai hibák komoly aggályokat vetettek fel a hálózat stabilitásával kapcsolatban, mivel kevesebb mint 24 óra alatt kétszer is komoly fennakadás történt. Most, hogy a Prysm és a Teku számára megjelentek a javítások, “elkezdhetjük magunk mögött hagyni ezt a finalitás problémát.” – osztotta meg Superphiz.eth a Twitteren

“Ez egy lépés a sokszínűség és a decentralizáció útján. Tanuljunk belőle, és haladjunk előre a nagyobb cél felé.” – folytatta a Twitteren.