Euró alapú stabilcoint indít Európa 7. legnagyobb bankja

Euró alapú stabilcoint dob a piacra, és ezzel nagy lépést tesz a blokklánc alapú fizetési megoldások szabályozói elismeréséért Európa 7. legnagyobb bankja, a francia Société Générale. A hamarosan piacra kerülő EUR stabilcoinjuk az EUR CoinVertible (EURCV) nevet kapta, és elsősorban intézményi ügyfeleknek szánják, adta hírül a The Defiant.

A magyarországi jelenléttel nem rendelkező francia multi hazánkban talán a Hertz autókölcsönző miatt lehet ismerős, Franciaországban azonban eszközérték alapján a 3. legnagyobb banknak számít a BNP Paribas és a Crédit Agricole mögött. Egy ekkora pénzügyi intézmény terjeszkedése a blokklánc világában fontos trendre mutat rá: bár a bitcoin, és a kriptodevizák árfolyamai rendkívül volatilisek, a blokklánc technológia térhódítása mégis folyamatosnak mondható, és hosszútávon elkerülhetetlenül be fog épülni a pénzügyi világ megoldásai közé.

A hírt a Société Générale digitális eszközökre specializálódott leányvállalata, az SG FORGE jelentette be, és a sajtóközleményben kihangsúlyozták, hogy megoldásukat elsősorban intézményi ügyfeleiknek szánják – az EURCV csak a Société Générale Group KYC azonosítási eljárásain keresztül átesett ügyfelei számára lesz elérhető.  Az SG FORGE úgy véli, hogy a tokenizáció a digitális tőkepiacok felépítése felé vezető következő nagy lépés, és a tokenizálás előnyei között sorolják fel az ingatlan adásvételek sebességének és átláthatóságának növelését, a kockázatkezelésben való alkalmazását, illetve a DeFi-hez való kapcsolódás lehetőségét.

Minden stabilcoinnál különösen kényes kérdés, hogy a token tervezői hogyan tervezik megvalósítani az 1:1 átválthatóságot a mögöttes eszközzel, azaz esetünkben az euróval szemben. Az EURCV whitepaper szerint a stabilcoin fedezetét készpénz és likvid értékpapírok biztosítják majd, azaz várhatóan a megbízhatóbb, alacsony kockázatú stabilcoin projektek közé fog tartozni. Ettől függetlenül az EURCV egy olyan piacra lép be, amely eddig jóval kisebb érdeklődést váltott ki a dollárhoz kötött stabilcoinokhoz képest. Az Euróhoz kötött eszközök piaci kapitalizációja nagyjából összesen 188,5 millió dollár, míg a legnagyobb dollárhoz kötött stabilcoin, az USDT piaci kapitalizációja egyedül 81 milliárd dollár.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek