A Microsoft bejelentette, hogy az új Excel 2017 bitcoin támogatással rendelkezik

A Washington székhelyű tech óriás hivatalosan is bejelentette, hogy az új Excel 2017 bitcoin támogatással jön ki. Az új táblázatkezelőben ugyanolyan széleskörűen lehet majd használni a kriptopénzt, mint bármely más valutát. Azaz lehetőség nyílik vele számolni, megformázni a cellákat és elemezni az adatokat is.

Az Excel 2017 bitcoin támogatás jelentősége

Martin Butler, a Microsoft egyik igazgatója az alábbiak szerint nyilatkozott:

Microsoft nyitott a bitcoin iránt: Excel 2017 bitcoin támogatással

“A 2017-es Excel már felismeri a bitcoint, mint pénzt. A cellák megformázhatóak vele, lehetőség van olyan adatokkal számolni és elemezni, amelyek bitcoinban vannak kifejezve. Az új szolgáltatás elérhető lesz a Windows 10, Android, Mac OS és iOS környezetekben és az Excel mobil verzióiban is.”

Alistair Milne, az atlantai digitális pénz befektető és bitcoin szakértő osztotta meg először a Microsoft bejelentését a közösségi médiában. A hírre a bitcoin közösség nagyon pozitívan reagált, mindenki kifejezte lelkesedését a cég erőfeszítései kapcsán ami a bitcoin széleskörű elterjedését teszi lehetővé.

A Microsoft pénzként kezeli a bitcoint

Bár a bitcoin felhasználók számára természetes, hogy a bitcoin pénz, a nagyvállalatok, kormányszervek és pénzügyi intézeket igyekeznek elkerülni a bitcoin pénzként való említését az utóbbi években.
Ezért a legtöbb befektető eszközként tekint a bitcoinja, ahelyett, hogy pénzként használnák a bitcoint a világ különböző pontjain globális valutaként.
Bitcoin, mint pénz
Azonban 2016 során a média hozzáállása változott. Ahogy a pénzügyi helyzet és gazdasági stabilitás megingott pár országban, mint India, Kína és Venezuela esetében, sokaknak nem maradt más választásuk, mint, hogy a bitcoint használják fizetőeszközképpen. A bitcoin ugyanis a helyi pénzekkel ellentétben megtartotta az értékét és szabad fizetést tesz lehetővé minden országban.

A tavalyi év végére a befektetők és kereskedők már globális pénzként tekintettek a bitcoinra. Tulajdonképpen az utolsó olyan pénzügyi menedék lett, aminek meg van a lehetősége és képessége, hogy pénzügyi problémák és gazdasági instabilitás esetén megőrizze az értékét. Minden egyes devizánál jobban jövedelmezett 2016-ban, ami tovább növelte a keresletét a digitális pénznek.

Az elmúlt eseményeket figyelembe véve a bitcoin szerepe létfontosságú az értékmegőrzés szempontjából mint a lakosság mind az üzleti szféra szempontjából. A Microsoft emiatt az új Excelben már pénznemként használja a bitcoin, így több millió felhasználó  mostantól pénzként hivatkozhat rá a mindennapokban is.