Ez történt Európa legnagyobb Bitcoin konferenciáján

Véget ért a kontinens legrangosabb Bitcoin konferenciája, a Bitcoin Amsterdam. Összefoglaltuk az esemény említésre méltó mozzanait.

Európa legnagyobb Bitcoin konferenciája, a Bitcoin Amsterdam, most már elérhető a globális közönség számára, mivel az eseményről készült összes videót feltöltötték a videómegosztó platformokra, beleértve a YouTube-ot, a Rumble-t és az X-et is.

A második éve megrendezésre került eseményre a szervezők becslése szerint közel 2500 résztvevő érkezett volt a világ minden tájáról, és a két nap során megvitatták, hogyan vezethet a Bitcoin a pénzügyi szabadság új korszakához.

Az első nap legfontosabb eseményei

Az informátorként elhíresült informatikai szakember, Edward Snowden kifejezte a Bitcoinnal kapcsolatos izgatottságát, hangsúlyozva a pénzügyi adatvédelem és a decentralizáció jelentőségét egy olyan világban, ahol a személyes mozgástér egyre jobban beszűkül, és szinte minden mozdulatunk nyomon követhető. Álláspontját megismételve Snowden hangsúlyozta, hogy a Bitcoin célja, hogy elvonja a hatalmat az autoriter rezsimektől, és még inkább kiemelte az egyéni mozgástér növelésének fontosságát.

Stella Assange az Ordinals szerepét hangsúlyozta a szólásszabadság támogatásában. Julian Assange felesége megtörte a hallgatását a rejtélyes Spartacus projekt kapcsán, amelynek célja, hogy örökre elérhetővé tegye az afgán háborús naplók teljes tartalmát a Bitcoin blokkláncon. Assange úgy gondolja, hogy a Bitcoin a közzététel decentralizált és megváltoztathatatlan jellege révén a szabadság új határait nyitja meg.

Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátor belekóstolt a Bitcoin világába. A Bitcoin új barátja masszívan debütált az eseményen, letöltötte az első Lightning pénztárcáját, megkapta az első Bitcoinját, és kifejtette azt a meggyőződését, hogy a Bitcoin lehet a szólásszabadság eszköze a készpénz eltűnése miatti kormányzati elnyomás korlátozására hazájában.

A konferencia előadásai és beszélgetései ezután egy akciódús második nappal folytatódtak.

A második nap legfontosabb eseményei

A szerb királyi család tagja, Fülöp herceg úgy fogalmazott, hogy a Bitcoin „az internethez hasonló nyílt biztonságos protokoll”, és hangsúlyozta a jövő technológiájaként betöltött szerepét, amely segíthet egy decentralizált pénzügyi jövő kialakításában.

Madeira elnöke üdvözölt minden, a Bitcoinnal kapcsolatos dolgot a független portugál régióban, és bejelentette egy Bitcoin üzleti központ elindítását, amelynek célja a helyi innováció előmozdítása. A regionális vezetés támogatása figyelemre méltó fejlemény a kriptovaluták világában.

A Bitcoin Magazine szerkesztője, Pete Rizzo és az RGB alkotója, Giacomo Zucco egy megfontoltabb, informális beszélgetést folytatott az Ordinals protokollról, annak technikai előnyeiről és arról, hogy a Bitcoin-közösség egyes tagjai miért keresnek jobb módszereket az adatok ellenőrzésére a protokoll használatával.