Ezért nem sietnek a nagy kriptotőzsdék integrálni a Lightningot

A Bitcoin Lightning hálózatának közössége úgy véli, hogy egyes kriptotőzsdék üzleti érdekeivel ellentétes az, hogy bevezessék a hálózat használatát. Van már olyan kriptotőzsde, ahol implementálásra került a Lightning, de a legnagyobbak nem igazán sietnek ezzel az integrációval. A legfrissebb hír múlt héten érkezett, amikor a Robinhood kriptokereskedési app jelentette be a Lightning integrálását, követve a BitPay vagy éppen a Kraken kriptotőzsde döntését.

A Lightning implementáció egyszerűen nem áll a nagy kriptotőzsdék érdekében – még

Aki ismeri a Lightningot, az tudja, hogy a fő cél itt a bitcoin tranzakciók költségének csökkentése és a sebesség növelése. Szóval elsőre talán nem annyira egyértelmű, miért nem akarja például a Binance vagy a Coinbase integrálni a hálózatot. Egy szoftvertesztelő, bizonyos David Coen, aki nagy kriptorajongó, nyilvánosan elérhető forrásokból és megnyilatkozásokból gyűjtött össze adatokat a kérdésben. Ebből az adatgyűjtésből derült ki az is, hogy a legnagyobb kriptotőzsdék, így a Coinbase, a Binance vagy éppen az egyik legnagyobb dél-koreai tőzsde, a Bithumb, csak információkat ad a Lightningról a weboldalán, de nem igazán tervezi azt bevezetni. Az érintett tőzsdék egyébként nem is annyira nyilatkoznak erről a kérdésről, még megkeresésre sem.

Lightning

De miért nem áll a nagy kriptotőzsdék érdekében a Lightning integráció? A Redditen és más közösségi oldalakon sokféle elmélet kering erről. Az egyik például az, hogy a Lightninggal kevesebb oka lenne a felhasználóknak bitcoint tartani a kriptotőzsdéken a magas kiutalási költségek miatt. Meg hát a Binance miért támogatná a Lightning integrációját, amikor a saját blokkláncait igyekszik népszerűsíteni, mint a Binance Beacon Chaint vagy a Binance Smart Chaint? Egy másik elmélet a Lightning lassabb integrációja kapcsán az, hogy egyszerűen ez most nem prioritás. A piaci trendek alapján a nagy kriptotőzsdéknek most minél több altcoint kell felvenniük a platformjukra, NFT támogatást kell kiépíteniük és így tovább. Viszont túl sokáig nem tarthatják távol magukat a nagy kriptotőzsdék sem a Lightningtól. Hiszen ha a versenytársak, mint Kraken vagy OKX felvették a Lightningot a platformjukra, akkor egy Coinbase sem várhat túl sokat.